Leipzig met schrik vrij, Lazio en Zenit stellen orde op zaken

22 februari 2018, 21:00   Bijgewerkt: 23 februari 2018, 07:49

Maar liefst acht wedstrijden van de zestiende finales van de Europa League gingen om 19:00 van start. Nadat gisteren CSKA Moskou zich plaatste voor de volgende ronde en ook Lokomotiv Moskou zich al verzekerde van de loting, melden ook RB Leipzig, Lazio, Zenit, Viktoria Plzen en Dinamo zich in de achtste finales. Evenals Atlético Madrid, Olympique Lyon en Sporting Lissabon. 

{image[324319][right-half][]}RB Leipzig – Napoli 0-2 (3-1)

Het mooiste affiche van de Europa League-wedstrijden die om 19:00 begonnen was zonder twijfel RB Leipzig tegen Napoli. In Italië won RB Leipzig, dat dit seizoen aan haar eerste Europese campagne bezig is, verrassend van Napoli met 3-1. Voor Napoli is de bloedspannende titelstrijd met Juventus het belangrijkst, maar het wilde uiteraard geen modderfiguur slaan in Duitsland. Met Dries Mertens teruggekeerd in de basis gingen de Napolitanen op zoek naar doelpunten. In een gelijk opgaande wedstrijd kwam Napoli ook op voorsprong: Piotr Zielinski kon in de 33ste minuut een rebound inschieten, na een mooie aanval van zijn ploeg. Napoli bleef domineren, maar wist de Duitse verdediging niet meer te slechten. De tijd begon te dringen voor de ploeg van Maurizio Sarri, maar in de 86ste minuut maakte Lorenzo Insigne nog de 2-0. De Italianen hadden nog enkele minuten voor de benodigde derde treffer, maar Leipzig hield stand en gaat door. 

SS Lazio - FC FCSB 5-1 (0-1)

In Boekarest kende Lazio vorige week een horroravond en het verloor met 1-0 van FCSB. Met Stefan de Vrij, die komende zomer transfervrij vertrekt uit Rome, in de basis knokte een op zijn sterkst optredend Lazio zich in eigen huis gemakkelijk terug. Via Ciro Immobile (2x) en Bastos leidden de Romeinen bij rust al met 3-0. De Braziliaanse Felipe Anderson speelde een erg goede wedstrijd en bekroonde deze door de 4-0 op het scorebord te zetten in de 51ste minuut. Het duel was gespeeld. Via een heerlijke counter werd het via uitblinkers Anderson en zijn hattrick complementerende Immobile zelfs nog 5-0. Harlem Gnohéré maakte namens de Roemenen nog de eretreffer, maar FCSB was vanavond (donderdag) simpelweg een maatje te klein.

{image[324320][right-half][]}Zenit Sint-Petersburg – Celtic 3-0 (0-1)

Dat het Celtic Park in Glasgow een magisch stadion waar het kan spoken is, kwam Zenit Sint-Petersburg vorige week hardhandig achter. Na een bijzonder stugge wedstrijd stond er een 1-0 eindstand voor Celtic op het scorebord en dus moesten de Russen aan de bak. Celtic is buitenshuis echter altijd minder sterk en in Rusland stelde Zenit snel orde op zaken. Zowel routinier Branislav Ivanovic als Daler Kuzyaev scoorden tegen de Nederlandse keeper Dorus de Vries en bogen zo de voorsprong om. Zenit speelde zeker niet eens groots, maar wel uiterst effectief. De 3-0 in de 61ste minuut van Aleksandr Kokorin betekende de doodssteek voor Celtic, waar De Vries - die weer eens speelde niet een uiterst sterke indruk maakte. 

{image[324322][right-half][]}Dinamo Kiev - AEK Athene 0-0 (1-1)

De ploegen uit Kiev en Athene waren vorige week al zeer aan elkaar gewaagd, dat was vandaag niet anders. Over en weer werden keepers Denys Boyko en Vasilios Barkas getest: zonder succes. Verder bracht AEK-spits Sergio Araujo redding op de eigen doellijn, terwijl Mykola Morozyuk voor Kiev een bal van de lijn haalde. AEK-middenvelder Masoud Shojaei miste op aangeven van Anastasios Bakasetas voor open doel een gigantische kans, waardoor de Grieken maar niet het benodigde doelpunt wisten te maken. AEK speelde een sterke wedstrijd en kwam tot veel mogelijkheden, maar wist dus niet te scoren. De uitgoal van Dinamo Kiev van vorige week was door de 0-0 eindstand genoeg om door te gaan naar de volgende ronde. Een pijnlijke constatering voor de Grieken: die in de gehele Europa League niet verloren, maar wel zijn uitgeschakeld. 

Viktoria Plzen - Partizan Belgrado 2-0 (1-1)

Rode Ster Belgrado werd gisteren (woensdag) al uitgeschakeld door CSKA Moskou en aartsrivaal Partizan was ruim 24 uur later aan de beurt. Op bezoek bij de huidige Tsjechische koploper had Partizan een doelpunt nodig, maar kreeg het er juist een om de oren. Op aangeven van Lukas Hejda maakte Vikoria-spits Michael Krmencík op prachtige wijze de 1-0. Ales Cermak maakte vlak voor tijd nog de 2-0 op aangeven van Milan Petrzela en dus boekte Viktoria een knappe en verdiende overwinning en gaat het in de koker op richting de volgende ronde van de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen