Roda JC start tegen Heracles 'Eredivisie-estafette' met heartbeat

22 februari 2018, 22:03

Roda JC en Heracles Almelo komen in actie voor de problematiek rondom hartstilstanden in Nederland. In het onderlinge duel van vrijdag 2 maart komen de Limburgers met de actie 'heartbeat'. Elke supporter krijgt een kartonnen waaier om het geluid van een hartslag na te bootsen, de actie moet door de rest van de Eredivisie worden overgenomen.

Op de waaier staat bovendien alle informatie van de actie die wordt gehouden. "We hebben de afspraak met Heracles dat ze van ons het stokje overnemen. In Almelo wordt bij de komende thuiswedstrijd ook een heartbeat gehouden. Het de bedoeling dat de andere clubs in de Eredivisie dat initiatief overnemen. Een hartslag-estafette dus", vertelt oud-speler Roel Brouwers tegenover De Limburger.

Cardioloog Ton Gorgels vindt het een goede zaak, al moet er volgens hem nog meer aandacht komen. "Hoewel Nederland internationaal voorop loopt wat betreft reanimeren, zijn er nog veel slagen te maken. Hoe meer mensen direct hulp kunnen bieden bij een hartstilstand, hoe meer levens we kunnen redden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen