Arsenal met schaamrood naar volgende ronde, AC Milan wint

22 februari 2018, 22:56   Bijgewerkt: 23 februari 2018, 08:24

Arsenal heeft zichzelf donderdagavond in eigen huis van zijn slechtste kant laten zien. Hoewel The Gunners zich uiteindelijk wel plaatsten voor de volgende ronde, hield het niet over wat de formatie liet zien tegen Östersunds. AC Milan en Olympique Marseille trokken hun riante uitgangspositie (0-3) wel relatief simpel over de streep tegen Ludogorets en Sporting Braga.

{image[323349][right-half][]}Arsenal - Östersunds FK 1-2 (3-0)

Wat een simpele, vrolijke avond had moeten worden na een riante uitgangspositie in Zweden, werd een wedstrijd vol met problemen voor manager Arsène Wenger. Want na ruim twintig minuten werd een inzet van Hosam Aish door Calum Chambers licht van richting veranderd (0-1). Geen grote schade, maar nadat zeventig seconden later Ken Sema voor 0-2 zorgde, was de schande compleet. Onder een luid fluitconcert zochten The Gunners dan ook de kleedkamer op tegen het nietige Östersunds, dat vorige week ook meer had verdiend dan de 0-3 nederlaag.

Ongetwijfeld hield Wenger een donderspeech in de rust, eentje die zijn uitwerking niet miste. Binnen twee minuten in het tweede bedrijf schoot Sead Kolasinac namelijk met een beetje mazzel de aansluitingstreffer binnen. De bezoekers uit Zweden hadden kansen op de derde goal en waren via voormalig FC Groningen-speler Dino Islamovic heel dicht het doelpunt dat het weer spannend zou maken, maar uiteindelijk viel die niet. Toch konden de gasten met opgeheven hoofd vertrekken uit de Europa League en moet Arsenal - ondanks plaatsing - met het schaamrood op de kaken door naar de achtste finales.  

Sporting Braga - Olympique Marseille 1-0 (0-3)

In Portugal was Sporting Braga vastbesloten om er in elk geval nog een wedstrijd van te maken tegen de opponent uit Frankrijk. Met de meer schoten en balbezit dan Marseille lukte dat ook alleraardigst voor de pauze, zeker toen Ricardo Horta na een half uur dat overwicht ook in de score uitdrukte (1-0). En doordat Sporting vol op de aanval ging, was de ontmoeting geen seconde saai. In het tweede bedrijf had oud-ADO Den Haag-speler Wilson Eduardo een grote kans op de 2-0, maar die viel niet. Aan de andere kant hield keeper Matheus zijn ploeg ook een paar keer ternauwernood op de been, toen eerst Hiroki Sakai en later Lucas Ocampos op hem af mochten gaan. De Braziliaanse keeper stond zijn mannetje, maar omdat Sporting zelf ook niet meer scoorde, mocht het uiteindelijk niet baten. OM gaat de koker in voor de achtste finales en deed dat uiteindelijk zonder hele grote problemen. 

{image[324323][right-half][]}AC Milan - Ludogerets 1-0 (3-0)

Zoveel spektakel als er in Londen en eigenlijk ook in Portugal was, zo weinig was er te zien in het Stadio Giuseppe Meazza. Dat was niet zozeer te wijten aan de ploeg van landgenoot Virgil Misidjan, maar meer aan het krachtsverschil tussen beide ploegen. In de eerste wedstrijd werd dat al pijnlijk duidelijk (0-3), maar ook in Italië was AC Milan simpelweg gewoon beter. Dat werd na ruim twintig minuten ook in de score uitgedrukt toen Fabio Borini een afgemeten voorzet van Patrick Cutrone van dichtbij binnenwerkte. Gennaro Gattuso wisselde na de pauze naar hartelust om spelers rust te geven, omdat de wedstrijd gespeeld was. Jody Lukoki viel twintig minuten voor het einde in voor Misidjan, maar kon zijn stempel in Milaan ook niet meer drukken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen