Borussia plaatst zich met late goal, Salzburg en Bilbao door

22 februari 2018, 23:02   Bijgewerkt: 23 februari 2018, 08:46

De zestien overgebleven ploegen in de Europa League zijn bekend. Nadat eerder Memphis Depay, Kenny Tete en Bas Dost zich met hun clubs wisten te plaatsen voor de volgende ronde, is Hans Hateboer, Marten de Roon en Quincy Promes dat niet gelukt. Atalanta Bergamo had geen geluk tegen Borussia Dortmund dat laat op gelijke hoogte kwam. En mooie wedstrijden in Oostenrijk en Spanje leverde Red Bull Salzburg en Athletic Bilbao op als deelnemers voor de volgende ronde.

{image[324325][right-half][]}Atalanta Bergamo - Borussia Dortmund 1-1 (2-3)

De wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Atalanta Bergamo was vorige week in het Het Signal Iduna Park een waar spektakelstuk. Met Hans Hateboer en Maarten de Roon in de basis maakte Atalanta in Duitsland twee uitdoelpunten, maar verloor het toch. Vanavond (donderdag) begonnen beide Nederlanders opnieuw vanaf het begin en had De Roon op aangeven van Hateboer al snel voor de 1-0 moeten zorgen. Zijn poging ging mis, maar teamgenoot Rafael Toloi maakte in de elfde minuut alsnog de benodigde treffer. Net als vorige week was het een open wedstrijd, want ook toen het virtueel door was, bleef Atalanta druk naar voren zetten.

Dortmund stichtte via Mario Götze gevaar aan de overkant, maar was over het geheel aanvallend redelijk onmachtig. Atalanta stond met beide Nederlanders te verdedigen zoals een Italiaanse ploeg hoort te doen. Alejandro Gómez had tien minuten voor tijd Dortmund de genadeslag moeten geven, maar keeper Roman Bürki - ongelukkig bij de openinsgoal - bracht op knappe wijze redding. Deze fout kwam Gómez en Atalanta duur te staan: tegen de verhoudingen in scoorde Marcel Schmelzer in de 83ste minuut de 1-1. Deze klap kwam Atalanta niet meer te boven en zo ging Dortmund onverdiend door. Hateboer kreeg een gele kaart in de 66ste minuut, en is geschorst voor de volgende Europese wedstrijd van Atalanta. Maar dat zal niet meer in het huidige seizoen zijn.

Red Bull Salzburg - Real Sociedad 2-1 (2-2)

In Spanje eindigde een mooie wedstrijd vorige week in 2-2, en ook in de Red Bull Arena werd het publiek vermaakt. Beide ploegen speelden mooi voetbal, wat resulteerde in kansen over in weer. Bij rust hadden Munas Dabbur en Raul Navas hun naam op het scorebord gezet en gingen de ploegen met een 1-1 stand pauzeren. Beide teams bleven aan elkaar gewaagd, waarbij de 20-jarige Xaver Schlager het dichtst bij de 2-1 was met een prachtig schot. Sociedad-goalie Geronimo Rulli bracht redding en stopte in de 74ste minuut ook bijna een penalty. Bijna. Dat lukte nét niet en dus schoot invaller Valon Berisha vanaf elf meter Salzburg op voorsprong. De bezoekers uit Spanje zullen wijzen naar de scheidsrechter, want eerder werd Raul Navas ook al weggestuurd met een tweede gele kaart. Deze twee klappen kwamen de bezoekers niet meer te boven en dus meldt Salzburg zich in de volgende ronde.

{image[321672][right-half][]}Athletic Bilbao - Spartak Moskou 1-2 (3-1)

Met Quincy Promes in de gelederen moest Spartak maar liefst drie doelpunten zetten om naar de volgende ronde te gaan. De Nederlandse aanvaller was enkele keren dreigend, en had gevaarlijke schoten in huis. Bilbao hield stand, maar moest vlak voor rust toch de 0-1 slikken: Braziliaan Luiz Adriano kopte een voorzet van Dmitri Kombarov binnen. De Basken smoorden de Russische hoop echter snel na rust in de kiem: Xabier Etxeita kopte op zeer knappe wijze al vallend de 1-1 binnen. Lange tijd was er hierna geen vuiltje aan de lucht voor Athletic, maar in de slotfase werd het toch nog spannend. Lorenzo Melgarejo zette met een fraaie goal de 1-2 op het scorebord, dus had Spartak nog enkele minuten om een verlenging af te dwingen. Door consolideren van Athletic kwam dit er niet meer van, en dus zien we ook Quincy Promes dit seizoen niet meer terug in de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen