Gisteren gemist: zware strafeis Lozano, blamage van Arsenal

23 februari 2018, 00:30   Bijgewerkt: 22 februari 2018, 23:42

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 22 februari.

Aanklager verhoogt in strafeis voor PSV'er Hirving Lozano

De aanklager betaald voetbal heeft voor Hirving Lozano hard aangepakt in de beroepszaak die donderdagavond voorkwam: hij wil de PSV'er voor vier duels schorsen. Daarmee valt de straf iets hoger uit dan in de eerste veroordeling. De Mexicaan zelf was het overigens niet eens met zijn straf van drie duels, plus diegene die hij nog voorwaardelijk had staan van eerder dit jaar: "Ik probeerde mezelf los te rukken."

Arsenal met schaamrood naar volgende ronde, AC Milan en Marseille winnen

Arsenal heeft zichzelf donderdagavond in eigen huis van zijn slechtste kant laten zien. Hoewel The Gunners zich uiteindelijk wel plaatsten voor de volgende ronde, hield het niet over wat de formatie liet zien tegen Östersunds. AC Milan en Olympique Marseille trokken hun riante uitgangspositie (0-3) wel relatief simpel over de streep tegen Ludogorets en Sporting Braga. Ook Borussia Dortmund, SS Lazio en andere teams plaatsten zich voor de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/329086/overzicht-deze-ploegen-zijn-door-in-de-europa-league/,_blank,achtste finales]. 

Sporting-coach Jesus heeft spijt dat hij Dost niet eerder wisselde

Jorge Jesus heeft spijt dat hij Bas Dost niet eerder van het veld heeft gehaald in de Europa League tegen Astana. De Nederlander, die pas recent terugkeerde van een ribblessure, liep in de laatste minuten op het eerste gezicht een hamstringblessure op. Dat trekt de coach zichzelf aan in de ontmoeting die over twee duels wel beslist was. "Ik had hem in bescherming moeten nemen", vond Jesus na de wedstrijd in de Portugese media.

Willem II moet op zoek naar nieuwe hoofdsponsor na vertrek Tricorp

Willem II moet op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor die op het wedstrijdshirt wil pronken. Na vier jaar heeft Tricorp Workwear laten weten te stoppen als hoofdsponsor en zal dan ook van het shirt van de Tilburgers verdwijnen. Een opvolger is nog niet gepresenteerd.

Heerenveen blij met de nieuwe samenwerking met SciSports

SC Heerenveen gaat een samenwerkingsverband aan met SciSports. Het Nederlandse bedrijf gespecialiseerd in voetbaldata heeft een overeenkomst met de Friese Eredivisionist gesloten, zo meldt de club op haar site. "We zijn blij dat we met SciSports gaan samenwerken, waardoor we een volgende stap kunnen zetten in de professionalisering van onze organisatie", legt technisch manager Gerry Hamstra uit.

Belangrijke uitslagen:

Arsenal - Östersunds 1-2

Atalanta Bergamo - Borussia Dortmund 1-1

RB Leipzig - Napoli 0-2

Villarreal - Olympique Lyon

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen