Ten Hag: "Arbiters beoordelen de situatie, niet de persoon"

23 februari 2018, 14:14

Ajax-trainer Erik ten Hag wil niet bezig zijn met de lastige wedstrijd die PSV zondagmiddag speelt in De Kuip tegen Feyenoord. De coach is alleen bezig met het resultaat dat Ajax tegen ADO Den Haag wil behalen in de Eredivisie. "Als we blijven winnen, staan we aan het einde van de competitie bovenaan", aldus de oefenmeester.

Tijdens de wekelijkse persconferentie ging de coach in op de wedstrijd die Ajax zondagmiddag in eigen huis speelt tegen ADO Den Haag, vóórdat PSV in actie komt. "Natuurlijk wil je de druk opvoeren, maar we moeten vooral naar onszelf kijken en onszelf verbeteren", vertelt hij. "De focus moet niet op die wedstrijd in De Kuip liggen, maar op onszelf."

En over die ontwikkeling is de coach content. Ten Hag: "Goed is dat we constant hebben gepresteerd de laatste weken. Tegen PEC Zwolle hebben we negentig minuten de regie gevoerd. Dat was prima, maar dat zag je ook aankomen in de weken daarvoor. Maar in Zwolle was de hele wedstrijd voor ons."

Het enige wat er in elk geval wel beter moet, is het afmaken van de kansen. Dat Ajax maar eenmaal scoorde tegen Zwolle, zegt geizien de kansenverhoudingen genoeg. "Het kan allemaal wat effectiever. We creëren veel scoringskansen, maar we moeten er meer rendement uithalen", vond de coach, die aangaf niet juichend over het trainingsveld te lopen. "Tegen ADO Den Haag willen we weer dominant zijn."

{image[324224][right-half][]}Schorsing Lozano

Dat Hirving Lozano een fikse schorsing heeft opgelegd gekregen en Klaas-Jan Huntelaar niet bestraft werd voor zijn actie in Zwolle, doet Ten Hag weinig. "De scheidsrechters zijn onafhankelijk. Ze beoordelen de situatie, niet de persoon. Het zijn verschillende situaties. Of het een voordeel is dat Lozano er niet bij is? Nee, als ze tegen ons spelen, zou het pas een voordeel zijn."

Voorts ging Ten Hag ook nog in op de rol van Frenkie de Jong, die in de achterhoede speelt in plaats van op het middenveld. Ook achterin kan hij volgens zijn coach de wereldtop halen. "Ik ben zeer tevreden over de ontwikkeling die hij doormaakt. Ook als centrale verdediger doet hij het uitermate goed, al kan hij op heel veel posities spelen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen