Eiting klaar om Schöne te vervangen als dat nodig is bij Ajax

23 februari 2018, 17:23

Mocht Lasse Schöne zondag niet fit genoeg zijn om te spelen tegen ADO Den Haag, is de kans groot dat Carel Eiting in de basis staat. Volgens Erik ten Hag deed de jonge middenvelder het vorige week tegen PEC Zwolle erg goed en daarom is hij de logische vervanger van de Deense routinier. "Als speler ben je altijd klaar om erin te staan, dus ook nu", aldus Eiting.

Op het clubkanaal van de Amsterdammers blikt het talent terug op de wedstrijd van een week geleden, waarin hij halverwege inviel voor Schöne. "Een hartstikke mooie ervaring, fantastisch om op zo'n manier deel uit te maken van het team", vertelt hij. "Ik heb heel veel berichten gekregen van iedereen. Ik ben blij dat de trainer me de kans heeft gegeven."

Hoewel Eiting van alle kanten lovende kritieken kreeg, blijft hij er zelf nuchter onder. "Ik wacht rustig af op mijn kans. Hard trainen is nu het belangrijkste. Dit is een belangrijk seizoen in mijn loopbaan, het doel is natuurlijk wel om zo veel mogelijk minuten te pakken in Ajax 1."

Tegen ADO Den Haag staat hij er dan ook als dat nodig is. De vorige ontmoeting eindigde gelijk, dat moet ditmaal beter vindt Eiting. "We willen het tempo hoog houden, veel kansen creëren. ADO heeft goede resultaten geboekt, maar de focus ligt vooral op onszelf. Zo kijk ik naar elke wedstrijd, dus ook naar deze. Dat zij goed bezig zijn, is alleen een compliment voor hen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen