AZ worstelt zich langs doelman Huth en Sparta Rotterdam

24 februari 2018, 20:34   Bijgewerkt: 24 februari 2018, 20:58

AZ heeft in de slotfase afgerekend met het stugge Sparta Rotterdam. Lang leek de Duitse doelman Jannik Huth de grote held van de bezoekers te worden, maar Oussama Idrissi klopte na lang aandringen de eigenaar van de Spartaanse schiettent en bezorgde AZ een dikverdiende 2-1 overwinning. 

Advocaat toverde met zijn opstelling nog wat verrassingen uit zijn hoge hoed. Zo maakte Michel Breuer zijn eerste speelminuten onder leiding van de kleine generaal. De meest onbekende naam op het spelersformulier was die van Abdou Harroui. De twintigjarige Spartaan maakte zijn debuut in het eerste elftal.

Ook in de tweede helft viel AZ aan en hield Sparta tegen. Til schoot een lastige bal over na een fraaie voorzet van Jonas Svensson, maar de nummer drie van de Eredivisie kreeg minder kansen dan in de eerste 45 minuten. Dat was de verdienste van de Kasteelclub, want organisatorisch stond het als een huis.

AZ trok dus toch aan het langste eind en houdt de drie punten in Alkmaar. Aan de ranglijst verandert er niets. AZ blijft derde en Sparta moet de rode lantaarn nog steeds bij zich houden. Advocaat zal desondanks moet putten uit het feit dat de keeper in topvorm is.

Opstellingen en beoordelingen*

AZ: Marco Bizot 6; Jonas Svensson 6, Pantelis Hatzidiakos 5, Stijn Wuytens, Thomas Ouwejan 6; Fredrik Midtsjø 6, Guus Til 7 (83. Ferdi Druijff -), Teun Koopmeiners 6 (73. Mats Seuntjens -); Alireza Jahanbakhsh 7, Wout Weghorst 5,5, Oussama Idrissi 5,5.

Sparta Rotterdam: Jannik Huth 8; Bart Vriends 7, Michel Breuer 7, Jeffrey Chabot 6, Sherel Floranus 6,5; Abdou Harroui 7, Frederik Holst 6, Ryan Sanusi 6, Fred Friday 6.5 (46. Ilias Alhaft 5.5), Deroy Duarte 5.5; Michiel Kramer 6,5

Man of the match: Jannik Huth

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen