Duitsland zonder Ballack tegen Costa Rica

8 juni 2006, 10:21

De Duitse aanvoerder Michael Ballack mist het openingsduel van het WK tegen Costa Rica. De middenvelder, die ook al de finale van het WK van 2002 moest laten schieten, heeft te veel last van zijn kuit om vrijdag in actie te komen tegen de Midden-Amerikanen. Als vervanger zal bondscoach Klinsmann vermoedelijk Tim Borowski de wei in sturen.

Lange tijd hoopte men in Duitsland dat de blessure van Ballack net op tijd genezen zou zijn voor het duel met Costa Rica, maar dat blijkt niet het geval te zijn. Donderdagochtend deelde de Duitse voetbalbond mee dat Ballack nog altijd niet fit is. "Hij kan zijn kuit niet voldoende belasten. We zullen hem de komende dagen verder behandelen", aldus de bond.

Assistent-trainer Oliver Bierhoff blijft, ondanks de tegenvaller, positief. "We moeten nu over op plan B. We weten dat we ook zonder Michael goed kunnen spelen. Bovendien is het vaak zo dat, als de leider ontbreekt, andere spelers opstaan om het team op sleeptouw te nemen." 

De woorden van Bierhoff worden gesteund door statistieken. In de afgelopen twee jaar ontbrak Ballack zes keer in de Duitse ploeg. Van deze zes duels verloor Duitsland slechts één keer, tegen Turkije. Twee keer speelde Duitsland gelijk en drie keer wist de ploeg ook zonder haar aanvoerder een overwinning uit het vuur te slepen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen