Zoet ondanks bierdouche blij met 'revanche' van PSV

25 februari 2018, 21:52   Bijgewerkt: 25 februari 2018, 22:39

Vorig seizoen speelde Jeroen Zoet de hoofdrol in de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV in De Kuip in de Eredivisie, maar net als op alle andere vlakken waren de rollen ditmaal omgedraaid. Omdat PSV uitstekend voor de dag kwam in Rotterdam-Zuid speelde de keeper een bijrol en hoefde hij 'slechts' eenmaal te grabbelen. Al was de tegengoal volgens hem ook onnodig.

"We verdedigen slecht uit en daar profiteren zij van", vond Zoet over de tegentreffer na het duel in de mixed zone. "We hadden besproken om Feyenoord vol onder druk te zetten en dat strijdplan pakte erg goed uit. Het was een andere manier van spelen dan in de bekerwedstrijd. En juist omdat we het goed uitvoerden, oogde het misschien makkelijk. Dat was het echter niet."

De keeper, die nog voor de wedstrijd een glas bier over zich heen kreeg toen hij in de spelerstunnel stond te wachten, zag nog twee andere dingen die mogelijk in het Eindhovens voordeel werkten. "Dat Feyenoord wellicht al een beetje aan woensdag dacht, was in elk geval geen nadeel", zei hij tegen onder meer FCUpdate.nl. Ook de remise van Ajax werkte motiverend. Enkele minuten voor de aftrap in Rotterdam-Zuid kreeg hij dat te horen van trainer Phillip Cocu. "Al heb je in De Kuip nooit echt motivatie nodig. Maar wellicht heef het bij sommigen toch nog iets geholpen."

Kampioenschap?

Na het duel volgde al een soort kampioensfoto van PSV op het twitteraccount. Alleen de schaal ontbrak nog, verder is het wel gespeeld, toch? "We zijn nog geen kampioen, al hebben we wel als een kampioen gespeeld", aldus de keeper, die de keren dat hij in actie moest komen, dat ook voldoende deed. Bij de aansluitingstreffer van Tonny Vilhena was hij echter kansloos. Uiteindelijk maakte dat voor het resultaat en de positieve zondagmiddag van PSV, waarin het uitliep in de titelstrijd op Ajax, overigens niets uit.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen