Botteghin wil weer een sterkhouder worden achterin bij Feyenoord

26 februari 2018, 07:40   Bijgewerkt: 26 februari 2018, 09:31

Voor bijna geen enkele Feyenoorder viel er zondagmiddag wat te lachen in De Kuip. Toch was er bij Eric Botteghin ondanks het slechte resultaat een heel klein beetje reden tot vreugde. Voor het eerst sinds vijf maanden stond de Braziliaan weer eens in de basis bij Feyenoord. "Het waren moeilijke maanden om te wachten op een kans", aldus de verdediger.

"Het was moeilijk toen ik weer fit was, dat ik op de bank zat", is hij eerlijk. Dus greep hij zijn kans tegen PSV met beide handen aan. "Het was leuk om weer met Jan-Arie op het veld te staan, we hebben samen een mooi jaar gehad. Helaas was het resultaat en spel een stuk minder dan vorig seizoen, toen lukte alles. Dit seizoen niet..."

Understatement

{image[321289][left-half][]}Wat was het verschil met de bekerwedstrijd van twee maanden geleden, toen jullie nog met 2-0 wonnen van PSV? 

"Toen wonnen we de slag op het middenveld, ditmaal niet. We hadden veel te veel balverlies op eigen helft, dan krijg je het moeilijk. Het was totaal anders dan in de beker, zeker in de eerste fase van de wedstrijd. Dat is toch een beetje het verhaal van dit seizoen, dat gewoon slecht is. Helaas. Na zo'n mooi jaar, nu zo'n slecht jaar. Iedereen is teleurgesteld, logisch. Gelukkig hebben we met beker nog iets om voor te vechten."

Kun je aangeven wat het verschil is ten opzichte van vorig seizoen bij Feyenoord?

"Moeilijk om te analyseren. Dit jaar willen we het net zo goed doen, maar soms loopt het niet zoals je wilt. Vorig jaar hadden we een ploeg die al wat langer bij elkaar was en beter op elkaar ingespeeld. Dit jaar zijn er veel nieuwe spelers bijgekomen. Ook achterin. Veel blessures. Dat kunnen allemaal redenen zijn waardoor het minder loopt."

Je noemde net de beker als de prijs waarvoor jullie nog spelen. Is dat een troost- of een hoofdprijs??

"Een prijs is een prijs. Ik heb de laatste jaren vier prijzen gewonnen en ben heel hongerig om nog een prijs te winnen. Maar dan zal het woensdag tegen Willem II wel beter moeten dan tegen PSV. Al is dat een understatement."

Relletje?

Richting Willem II, de ontmoeting van komende woensdag, zullen alle ego's opzij geschoven moeten worden. Het publiek in De Kuip moet weer achter de ploeg gaan staan, alleen dan kunnen de Rotterdammers de beker winnen, is Botteghin - die de prijs eerder met FC Groningen en Feyenoord won - overtuigd. Hoewel hij zondag voor het eerst pas negentig minuten speelde sinds maanden, is hij in tegenstelling tot ploeggenoten die gespaard werden tegen PSV ook voor de halve finale klaar om te spelen. "Ik train al weken hard, heb met de beloften gespeeld." Met een verbeten glimlach: "Rust heb ik de laatste maanden wel genoeg gehad, ik ben klaar om te spelen."

Door: Nathan Sprey

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen