Van Drongelen: "Als ik zie hoe we er voorstaan, doet me dat pijn"

26 februari 2018, 08:51

Rick van Drongelen speelde zaterdag ongewild een negatieve hoofdrol bij Hamburger SV. In de degradatiepot tegen Werder Bremen maakte hij een eigen doelpunt en was dat de enige treffer van de wedstrijd. Daarmee neemt de degradatienood alleen maar toe in Hamburg. "Als ik zie hoe we er nu voorstaan, dan doet me dat echt pijn."

Van Drongelen wilde vier minuten voor het eindsignaal de bal van de doellijn halen, maar werd gehinderd door Ishak Belfodil waardoor de bal via de oud-Spartaan in het doel belandde. "Hij kwam met een sliding langs achteren. De scheidsrechter had voor een overtreding kunnen fluiten, maar deed het niet. Het past misschien wel bij de situatie waarin we nu met HSV zitten", zegt van Drongelen in het Algemeen Dagblad.

HSV staat zeventiende in de Bundesliga, om in ieder geval nacompetitie te spelen moet de club een plekje stijgen. Het verschil met nummer zestien FC Mainz is al zeven punten. Komende zaterdag komt Mainz op bezoek. "Het stadion, de fans, de stad, de historie; HSV hoort in de Bundesliga thuis. We hebben een overwinning nodig, dan kan er in de ploeg iets veranderen. Een zege zorgt voor een boost in het vertrouwen."

Lichtpunt voor Van Drongelen is dat hij onder de nieuwe trainer Bern Hollerbach een vaste basisplaats heeft. "Het afgelopen half jaar heb ik hier al zo veel geleerd. Ik ben echt een betere verdediger geworden. Ik probeer eerst een man te zijn en dan pas een speler. Daarmee bedoel ik dat ik alles voor de club, het team en de fans wil doen en niet alleen op het veld. Ik ben elke dag bezig, train extra en verzorg mijn lichaam. Voetballen voor HSV betekent meer dan alleen trainen en wedstrijden spelen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen