Schmidt eerlijk: "Was niet goed genoeg en dat verwijt ik mezelf"

26 februari 2018, 09:49

SC Heerenveen-verdediger Doke Schmidt mocht tegen Excelsior eindelijk weer eens in de basis beginnen omdat Denzel Dumfries geschorst was, maar echt overtuigen deed de rechtsback niet. Zelf was hij dan ook niet tevreden: "Ik was gewoon niet goed genoeg en dat verwijt ik mezelf."

Juist omdat hij slechts stand-in is bij Heerenveen, wilde Schmidt zichzelf laten zien aan trainer Jurgen Streppel. "Dit is nou eenmaal mijn status, mijn rol in het team. En daar kan en moet ik gezien de vorm waarin Denzel steekt, wel mee leven", vertelt hij tegen de Leeuwarder Courant. "Ik was blij dat ik weer eens mocht beginnen. Ik wilde laten zien dat het team in dit soort situaties op me kan rekenen. Daarom baal ik zo dat ik ver onder mijn niveau ben gebleven."

Al was hij overigens niet de enige speler die niet zijn normale niveau haalde. Ook voorin kregen de mannen de bal maar niet tussen de palen. "Dat neem ik niemand kwalijk trouwens. Neem Reza Ghoochannejhad, die er vorig jaar twintig heeft ingeschoten. Hij mist echt niet expres. Maar je weet wel dat je achterin scherp moet zijn als je het voorin niet afmaakt. Zeker bij dat tegendoelpunt stond het niet goed bij ons."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen