Talentvolle Van Gassel: "Dit is het jaar van mijn doorbraak"

27 februari 2018, 11:13

Toen de ervaren Ferhat Kaya vorig seizoen in maart zijn hand brak, stond er bij Helmond Sport ineens een twintigjarige keeper in het doel. Stijn van Gassel kreeg de kans van trainer Roy Hendriksen en pakte die met beide handen aan. Het Limburgse talent miste sindsdien geen wedstrijd meer en is dit seizoen één van de weinige lichtpuntjes bij de Jupiler League-laagvlieger. FCUpdate.nl spreekt met de keeper over het jaar van zijn doorbraak, het spelen in de Jupiler League en de toekomst.

Grote contrasten

Het zijn grote contrasten voor Stijn van Gassel. Met de jonge keeper in het doel schopte Helmond Sport het vorig seizoen tot de nacompetitie, maar dit seizoen loopt het een stuk minder. De Brabanders staan voorlaatste en zijn bezig aan een moeizaam voetbaljaar. Van Gassel, die dit seizoen nog geen minuut miste, baalt. "Vorig jaar zijn we periodekampioen geworden en viel alles heel erg lekker. Dit seizoen zie je gewoon dat het niet lukt", reconstrueert hij in gesprek met FCUpdate.nl. "Soms moet je ook een beetje geluk hebben in het voetbal, maar het valt gewoon niet op z'n plek. Het zit niet mee. En toch doen we niet onder voor de ploegen die boven ons staan."

De knop moet om

Negentien jaar was Van Gassel toen hij in het einde van het seizoen 2015/16 zijn debuut maakte voor Helmond. Hij mocht toen alvast proeven aan het echte werk om vervolgens in maart vorig jaar vaste basiskracht te worden. "Het was in het begin wennen aan de manier van spelen en andere zaken", zegt hij over de Jupiler League. "Maar op een gegeven moment moet je de knop omzetten en beseffen dat je het moet laten zien. Je kunt wel 21 zijn, maar je wilt toch een keeper zijn die lef heeft en alles durft. Je moet heersen in de zestien en laten zien dat niemand langs je komt. De trainers en het team helpen me er goed bij."

De Eredivisie of een andere stap

De jonge keeper heeft bij Helmond Sport nog een contract tot 2019, maar het zou kunnen dat hij in de zomer vertrekt. "Ik heb wel gesprekken met mijn begeleiders Richinel Bryson en Juul Heldens van Ceasar Sports Account en zij zijn met mijn toekomst bezig", legt hij uit. "Maar ik ben nog jong en speel in het betaalde voetbal. Ik wil me blijven ontwikkelen en ervaring opdoen, dat is heel belangrijk nu. Ik wil veel spelen en bij Helmond Sport krijg ik die kans. Wie weet wat er in de toekomst gebeurt. De Eredivisie is zeker wel een doel, een mooi doel."

Voor nu geniet Van Gassel van het spelen in de Jupiler League. Tijdschrift Voetbal International nam hem in aanloop naar het seizoen op in een lijst met tien talenten om op te letten, terwijl hij na zijn optreden tegen NEC werd gebombardeerd tot Speler van de Week. Een vreemde gewaarwording voor het nuchtere talent. "Je leest altijd de voetbalboekjes, en op een gegeven moment zie je jezelf daarin staan. Dat geeft ook vertrouwen en dat voelt goed. Je geeft toch je visitekaartje af als je de Speler van de Week bent." [photo,112271,left,]

"Engels voetbal interesseert me"

Dat zijn voor Van Gassel mooie momenten, maar hij hoopt dat het slechts voetnoten in zijn boek worden. De ambitieuze doelman wil meer. "Natuurlijk heb ik mijn dromen. Maar ik hoop dat ik na mijn loopbaan kan zeggen dat ik in de Eredivisie heb gespeeld en dat ik een mooi avontuur in het buitenland heb beleefd. Dat zou ook heel mooi zijn. Ik kijk veel Engels voetbal en dat interesseert me echt. Spanje en misschien Duitsland zijn ook mooi, maar een echte voorkeur heb ik niet."

Voordat het zover is, focust hij zich eerst op Helmond Sport. Afgelopen weekend kon de ploeg weer eens juichen dankzij een 2-0 zege op Jong FC Utrecht. "We willen het goed afsluiten. Voor de supporters is dit heel vervelend en die willen ook het beste eruit halen. Wij ook. We moeten nu laten zien dat we veel kunnen winnen en dat we er alles aan doen. We moeten stijgen op de ranglijst."

Door: Remco Jacobi

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen