Carrasco en Gaitán kunnen Chinese verleiding niet weerstaan

26 februari 2018, 18:16

Er is maandag een grote deal afgerond in Spanje. Atlético Madrid heeft met het Chinese Dalian Yifang een akkoord bereikt over de transfers van Yannick Carrasco en Nicolás Gaitán. Beide aanvallend ingestelde spelers vertrekken per direct naar Azië en leveren de Spaanse grootmacht naar verluidt een kleine vijftig miljoen euro op.

Er is dertig miljoen euro betaald voor Carrasco, terwijl Atlético achttien miljoen euro ontvangt voor de transfer van Gaitán. Qua salaris gaan beide spelers er behoorlijk op vooruit, weten Spaanse media. De 24-jarige Carrasco gaat naar verluidt een jaarsalaris van tien miljoen euro opstrijken in China. Beide spelers hebben maandag meerjarige contracten ondertekend.

In China bereiden de clubs zich momenteel voor op een nieuw seizoen. De competitie start begin maart. Carrasco en Gaitán zijn absoluut niet bij een topclub terechtgekomen, aangezien Dalian Yifang vorig seizoen slechts één positie boven de degradatiestreep eindigde.

Carrasco beleefde in het seizoen 2014/2015 zijn grote doorbraak bij AS Monaco, dat hem vervolgens verkocht aan Atlético Madrid. De Spanjaarden betaalden destijds vijftien miljoen euro voor de vleugelaanvaller. In zijn eerste seizoen in Madrid was hij meteen belangrijk door in de Champions League-finale tegen Real Madrid de gelijkmaker te produceren. Ondanks het doelpunt van Carrasco verloor Atlético vervolgens na strafschoppen. Dit seizoen was zijn rol, net als die van Gaitán, beperkt. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen