Ziyech maakt het te moeilijk: "Zorgt voor onrust in elftal"

27 februari 2018, 08:24   Bijgewerkt: 27 februari 2018, 08:32

Of je houdt van Hakim Ziyech, of je haat de middenvelder van Ajax. De Ajacied doet op het veld enerzijds de mooiste dingen, maar heeft ook vaker balverlies dan de fans in Amsterdam zouden willen zien. Volgens Ronald de Boer is hij in elk geval niet bepalend genoeg door zijn wissevalligheid.

"Hij is 24 jaar en speelt niet meer bij sc Heerenveen of FC Twente. Nee, hij speelt op een cruciale positie bij de grootste club van Nederland", vertelt hij in het Algemeen Dagblad. "In acht van de tien wedstrijden moet hij de bepalende factor zijn. Daar komt hij nu niet aan."

Volgens De Boer zou het helpen als hij niet in elke pass zoveel risico zou leggen. "Je moet soms juist het spel simpel houden. Daar kan een team op sommige momenten veel meer aan hebben. Dat er rust in het elftal is in plaats van onrust."

Volgens De Boer is zijn manier van spelen ook nadelig voor zijn eigen kansen op een transfer naar het buitenland. "Bij grotere clubs staan ze in de rij om je positie over te nemen als het niet loopt. Ik was zelf ook een nonchalante speler, maar je moet wel een keer de knop omzetten: hoe haal ik het beste uit mijn carrière?", aldus de voormalig Ajacied.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen