Hiddink vindt keuze voor Koeman logisch: "Is er klaar voor"

27 februari 2018, 11:52

Guus Hiddink vindt het een goede zaak dat Ronald Koeman is aangesteld als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Volgens de voormalig keuzeheer van Oranje is Koeman er rijp voor om de honneurs waar te nemen bij het nationale keurkorps.

"Ik vind Ronald Koeman de meest logische keuze als bondscoach", zegt Hiddink tegen Helden Online. "Ronald en ik gaan ver terug: we wonnen samen de Europa Cup I met PSV. In 1998 haalde ik Frank Rijkaard en Ronald als assistenten bij Oranje. Ik maakte me er destijds hard voor dat Ruud Gullit, Johan Neeskens, Ruud Krol, Frank en Ronald behouden zouden blijven voor het voetbal. Ik zei: die jongens mogen we niet laten lopen, die hebben zoveel bagage."

Dat Koeman nu terechtgekomen is bij Oranje, vindt Hiddink een goede zaak. "Wat Ronald betreft: hij heeft succes gehad, kampioenschappen meegemaakt. Maar hij heeft, zoals elke trainer meemaakt, ook een paar keer een tik op de neus gehad. Daar word je rijper van. Nu is Ronald er ook klaar voor om bondscoach te worden. Hij is gepokt en gemazeld. Ronald durft zijn eigen gang te gaan en dat is wat we nu nodig hebben. Al blijft ook Ronald afhankelijk van de kwaliteiten die hij tot z'n beschikking heeft. Ik hoop dat Ronald erin slaagt er een goeie vechtmachine van te maken."

Volgens Hiddink moet er bij Oranje dezelfde stijl gehanteerd worden als bij IJsland, dat met minimale middelen toch goed presteert. "Ja, er moet worden gekozen voor spelers met wie je een goed collectief kunt maken. En het is belangrijk dat we de bondscoach nu eens een tijdje laten zitten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen