Welke weg volgen Nederlandse clubs in nieuwe EL-kwalificatie?

27 februari 2018, 19:40

Naast een andere opzet van de Champions League-voorronde, is ook het kwalificatietoernooi van de Europa League veranderd. Komend seizoen stromen drie Nederlandse ploegen in, hoe kunnen zij de groepsfase bereiken?

De winnaar van de KNVB Beker is niet langer verzekerd van het hoofdtoernooi. De opvolger van Vitesse start in de derde en tevens voorlaatste kwalificatieronde. De andere Nederlandse deelnemers beginnen een voorronde eerder.

De route die de onder andere de Nederlandse clubs volgen, noemt de UEFA ook wel de 'League route'. Mogelijk voegt zich de vaderlandse nummer twee ook bij deze route, als het in de eerste kwalificatieronde van de League route van de Champions League-kwalificatie meteen misgaat.

Champions route

De andere route heet de Champions route. Hier kan de Nederlandse kampioen in terechtkomen, als de landskampioen er niet in slaagt de beslissende play-offs van de Champions League-voorronde te bereiken. Via de Champions route worden er acht toegangsbewijzen voor poulefase van de Europa League verdeeld, de League route heeft er dertien te verdelen.

Bekerwinnaars van Spanje, Duitsland, Engeland, Italië, Frankrijk, Rusland, Portugal, Oekraïne, België, Turkije, Tsjechië en Zwitserland plaatsen zich direct voor het hoofdtoernooi. Vanuit Spanje, Duitsland, Engeland en Italië komt daar ook nog de nummer vijf van de competitie bij. De Franse nummer vier voegt zich ook direct bij de groepsfase.

Lees ook: Hoe halen Nederlandse clubs de CL in opgefriste voorrondes?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen