Van Gaal niet naar Bayern: "Werk nooit meer met Hoeness"

28 februari 2018, 10:18

Louis van Gaal liet eerder deze maand weten niet uit te sluiten dat hij weer als trainer aan de slag zal gaan. De opvolger van Jupp Heynckes bij Bayern München gaat de Nederlander in ieder geval niet worden. Van Gaal zegt nooit meer samen te willen werken met Bayern-president Uli Hoeness.

In zijn periode bij Bayern München, van 2009-2011, kreeg Van Gaal ruzie met Hoeness. "Zolang hij nog bij Bayern zit, zal ik niet meer voor die club werken", zegt hij in gesprek met het Duitse Bild. "Philipp Lahm was destijds linksback, maar ik had hem aan de rechterkant neergezet. Daar heb ik meerdere keren ruzie over gehad met Hoeness, hij vond dat Lahm op links moest spelen. De tijd heeft mijn gelijk bewezen: Lahm werd als rechtsback wereldkampioen en won de Champions League."

Ook over Thomas Müller waren de trainer en de clubpresident het niet eens. "Ik geloofde in en hem en stelde hem op, maar dan moest mijn vrouw Truus op de tribune weer aanhoren dat haar man het helemaal verkeerd had gedaan", blikt Van Gaal terug. Desondanks kijkt hij positief terug op zijn periode in Duitsland. "Bij Bayern is het voetbal het belangrijkste en niet het geld, zoals bij Manchester United. Daarom zal ik altijd van de club blijven houden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen