Officieel: Stegeman voor twee seizoenen naar Go Ahead Eagles

28 februari 2018, 13:27   Bijgewerkt: 28 februari 2018, 13:52

John Stegeman heeft een nieuwe werkgever: de huidige trainer van Heracles Almelo tekent een contract voor twee seizoenen bij Go Ahead Eagles. Het is een verrassende stap voor de man die het in Almelo uitstekend deed, maar met zijn keuze gaat hij naar eigen zeggen 'zijn hart achterna'. Het doel van de club is om de komende seizoenen incidenteel terug te keren op het hoogste niveau in Nederland. Marco Heering wordt voor dezelfde termijn van twee seizoenen zijn assistent.

"Onlangs heb ik samen met Edwin Lugt en Hans de Vroome een kop koffie gedronken. Puur om eens nader kennis te maken, aangezien ik Edwin al kende uit Epe, waar ik ook woon. Aan dat gesprek hield ik een zeer positief gevoel over", aldus Stegeman op de site van Go Ahead Eagles. "Onze voetbalvisies komen overeen, waarin het gaat om spelers ontwikkelen en beter maken, waardoor je als team ook beter wordt. Dat kwam ook naar voren tijdens de gesprekken die we daarna voerden, ook met Paul Bosvelt erbij."

{image[319472][right-half][]}Verrassende move

Als speler was Stegeman ook actief als voetballer in Deventer. Als trainer begon hij bij Heracles Almelo, waar hij het stokje overnam van Jan de Jonge. Vervolgens bleef hij met zijn club in de Eredivisie, waarna hij nog drie succesvolle werkzaam was bij de Eredivisionist en onder meer Europees voetbal haalde. Voor de buitenwacht is het dan ook een bijzondere move, omdat Stegeman door zijn goede jaren wellicht ook elders in de Eredivisie aan het werk kon gaan. Zelf ziet hij dat echter anders.

"Mensen die mij niet kennen vinden dit misschien een bijzondere move, van Heracles Almelo naar Go Ahead Eagles", vertelt hij. "Ik ga op mijn gevoel af. Dat gevoel zegt: bij Go Ahead Eagles ligt een prachtige uitdaging waar ik met toegewijde mensen aan mag werken. Natuurlijk gaat het momenteel wat minder met de club, maar daar loop ik niet voor weg. Ik kies sowieso niet snel voor de gemakkelijkste weg. Toen ik hoofdtrainer werd bij Heracles Almelo stond de ploeg troosteloos onderaan. We zijn, met de staf, spelers en hele organisatie, aan de slag gegaan en zijn stap voor stap beter geworden. Uiteindelijk heeft dat tot mooie dingen geleid."

Ook in Deventer zijn ze logischerwijs meer dan content over het aantrekken van Stegeman. "Ik denk dat het veel zegt over de persoon John Stegeman dat hij deze stap zet", aldus Paul Bosvelt, die samen met De Vroomde de technische zaken regelt bij GAE. "Waar velen dit zien als een stap terug, ziet hij het als een mooie uitdaging. Die hij met volle overtuiging aangaat. We willen structureel spelen in de top-5 van de Jupiler League, met uitschieters naar boven. Wij zijn ervan overtuigd dat John de juiste man is om hier als trainer invulling aan te geven, samen met de staf."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen