Van der Vaart wil noodlijdend Hamburger SV graag helpen

1 maart 2018, 14:02

Rafael van der Vaart keert graag terug naar Hamburger SV om de noodlijdende club te helpen. Nadat in voorgaande jaren goed afliep, stevent HSV nu af op degradatie uit de Bundesliga. "Ik help graag, het kan me niet schelen of het in de 2. Bundesliga is", aldus Van der Vaart.

"Of het nu als speler is, of in een andere functie", zegt Van der Vaart tegen het Duitse Sport1. Hij speelde in het verleden twee verschillende periodes voor die Rothosen. "HSV is mijn club, ik ben de club een geweldige carrière verschuldigd."

HSV staat na 24 wedstrijden zeventiende in de Bundesliga. Om in ieder geval nacompetitie te spelen, moet de club een plek stijgen. De nummer zestien staat op zeven punten en dat is Mainz, de tegenstander van zaterdag. De sportieve reden van de puinhoop is volgens Van der Vaart het gebrek aan een leider. "Vroeger had je Heiko Westermann, Marcell Jansen of mij. We speelden ook slecht, maar we waren jongens die de druk aankonden. Nu is er geen leider bij HSV, dit seizoen komt echt alles samen."

Van der Vaart vreest ervoor dat het niet meer goed komt. "Je moet realistisch naar de situatie kijken. Als het dit jaar niet gebeurt, dan volgend jaar wel, zeggen critici. De situatie is voorheen altijd goed gepraat. Slechts 17 punten uit 24 wedstrijden is gewoon te slecht. Als HSV verliest van Mainz, is het over."

HSV degradeerde nooit eerder uit de Bundesliga. Dat een stapje terug goed is voor de club, vindt Van der Vaart onzin. "Degradatie is een ramp. Wat er ook gebeurt, de club moet volledig reorganiseren. De afgelopen jaren zijn keer op keer dure spelers gehaald, maar dat hielp niet. Het huidige team is niet goed genoeg. Er moet een nieuwe start komen met jonge, hongerige spelers."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen