MLS gaat weer van start: de Nederlanders en oude bekenden

2 maart 2018, 07:46   Bijgewerkt: 2 maart 2018, 08:32

De Major League Soccer (MLS) schiet dit weekend weer uit de startblokken. Tot en met december strijden 23 ploegen, verdeeld over twee conferences, uit de Verenigde Staten en Canada om de MLS Cup. Ook dit seizoen komt weer een aantal Nederlanders in actie, evenals een paar oude bekenden.

De te kloppen ploeg is het Canadese Toronto FC, met onder meer Jozy Altidore (oud-AZ) en Michael Bradley (ex-sc Heerenveen) in de gelederen. De topploeg klopte in december titelverdediger Seattle Sounders (2-0), waar Kelvin Leerdam onder contract staat.

De finale van de MLS gaat ieder jaar tussen de winnaars van de Eastern en Western conference, die voortkomen uit play-offs, vergelijkbaar met de Nederlandse play-offs om Europees voetbal. Aan het seizoenstoetje doen vanaf oktober de beste zes teams van beide conferences mee.

De Nederlanders

Van der Wiel loopt tegen zijn nieuwe avontuur de nodige landgenoten tegen het lijf. Bijvoorbeeld in Chicago. De ploeg van superster Bastian Schweinsteiger, die zich het afgelopen seizoen nog wist te plaatsen voor de play-offs, heeft bijvoorbeeld Michael de Leeuw onder contract. De Leeuw deed het in 2017 met drie treffers en zeven assists behoorlijk. De voormalige aanvaller van FC Groningen kwam maar liefst dertig wedstrijden in actie voor Fire, maar raakte vlak voor de play-offs jammerlijk geblesseerd.

Een dikke 1200 kilometer oostwaarts vanuit Chicago bevond zich vorig seizoen een andere Hollandse nederzetting. Ook Philadelphia Union had met Roland Alberg, Haris Medunjanin en Giliano Wijnaldum drie landgenoten onder contract. Van dat drietal is bij het ingaan van het nieuwe seizoen alleen Medunjanin overgebleven. Union viel vorig jaar met een achtste plaats en zes punten achterstand op de nummer zes ruim buiten de play-offs en dat moet dit seizoen anders voor de ploeg van Medunjanin, die met zijn verfijnde techniek een uitstekende toevoeging is aan de fysieke MLS. Onder de fans van Philadelphia is hij dan ook populair.

Oude bekenden

Titelhouder Toronto FC trapt het nieuwe MLS-seizoen op zaterdag om 13.00 lokale tijd af met een thuiswedstrijd tegen Columbus Crew SC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen