Spoorboekje: degradatiekrakers in Bundesliga en Transferweekje

3 maart 2018, 07:00   Bijgewerkt: 2 maart 2018, 23:43

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 3 maart.

Specials 

{image[318481][right-half][]}Transferweekje

Het is zaterdag en dus is het tijd om de balans op te maken over de gebeurtenissen op de transfermarkt van de afgelopen week. In 'Transferweekje' zetten we de belangrijkste geruchten van de transfermarkt op een rij. Met vandaag onder meer aandacht voor Daley Blind, Zlatan Ibrahimovic de trainerscarroussel in de Eredivisie en Stefan de Vrij, wiens transfer inmiddels meer dan een soap genoemd mag worden. 

Wedstrijden 

Hamburger SV - FSV Mainz 05 (15.30 uur)

HSV, dat op doelsaldo nog zeventiende staat, komt vanmiddag voor eigen publiek in actie tegen FSV Mainz 05, de nummer zestien van de Bundesliga. Het Mainz van Nigel de Jong heeft voorafgaand aan speelronde 25 een voorsprong van zeven punten op zowel HSV als 1.FC Köln. Aan het einde van het seizoen degraderen twee teams direct in Duitsland. De nummer zestien gaat de play-offs in, waardoor HSV vanaf 15.30 uur vol voor de winst zal gaan om uit direct degradatiegevaar te komen.

Bekijk alle wedstrijden in de Bundesliga

Deportivo la Coruña - SD Eibar (18.30 uur) 

Gaat het vanavond dan eindelijk lukken voor Clarence Seedorf? Als manager won hij nog geen enkele wedstrijd in dienst van Deportivo la Coruña: drie duels gingen verloren en eenmaal werd er gelijkgespeeld. Zaterdagavond speelt de nummer zeventien van La Liga thuis tegen SD Eibar, dat met een knappe zevende plaats een geweldig seizoen draait. Seedorf moet gewaarschuwd zijn, aangezien Eibar midweeks nog knap van Villarreal won. 

Bekijk alle wedstrijden in de Primera Division

{image[323805][right-half][]}Napoli - AS Roma (20.45 uur) 

Het is een belangrijke dag voor de titelstrijd in Italië. Napoli gaat aan kop in de Serie A en heeft vier punten voorsprong op Juventus, dat echter nog een duel tegoed heeft en dus op het vinkentouw zit. Om 18.00 uur gaat Juventus op bezoek bij SS Lazio, terwijl koploper Napoli om 20.45 uur ook een topduel speelt met een ploeg uit Rome, namelijk AS. De ploeg van Kevin Strootman staat vijfde en zal aan de bak moeten. Napoli heeft de laatste tien competitieduels namelijk allemaal gewonnen.

Bekijk alle wedstrijden in de Serie A

Voetbal op tv 

13.30 uur: Burnley - Everton, Ziggo Sport 

16.15 uur: Sevilla - Athletic de Bilbao, Ziggo Sport 

18.00 uur: De Eretribune, FOX Sports 1, talkshow met fragmenten uit Eredivisie-duels

18.30 uur: RB Leipzig - Borussia Dortmund, FOX Sports 2

18.30 uur: Deportivo la Coruña - Eibar, Ziggo Sport Voetbal 

18.30 uur: Liverpool - Newcastle United, Ziggo Sport Select

18.30 uur: PSV - FC Utrecht, FOX Sports 1

18.30 uur: Excelsior - AZ, FOX Sports 3

20.45 uur: Napoli - AS Roma, Eurosport 2

20.45 uur: NAC Breda - Feyenoord, FOX Sports 1

20.45 uur: sc Heerenveen - Willem II, FOX Sports 3

20.45 uur: Real Madrid - Getafe, Ziggo Sport Voetbal 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen