Excelsior is op de goede weg: "Snel naar de 34 punten"

2 maart 2018, 11:49

Excelsior is hard op weg om weer handhaving te bewerkstelligen, maar heeft nog twee punten nodig om de heilige grens van 34 punten aan te tikken. Trainer Mitchell van der Gaag hoopt dat dat dit weekend al lukt tegen AZ.

Excelsior is goed op weg om zich hand te haven, maar het moet volgens Van der Gaag eerst nog maar even gebeuren. "We moeten dit vasthouden en dezelfde dingen blijven doen. We hebben nog steeds punten nodig, dus wat dat betreft weten we wat we moeten doen: zo snel mogelijk naar die 34 punten gaan. Ons doel blijft rechtstreekse handhaving, dat is niet veranderd", legt hij uit op de clubwebsite.

Excelsior won de voorgaande twee duels knap bij Vitesse en sc Heerenveen en neemt het nu op tegen AZ. Die club blaakt van het zelfvertrouwen, weet Van der Gaag. "Een goede ploeg met veel kwaliteiten en scorend vermogen. Ze hebben ook veel vertrouwen, staan niet voor niets op de derde plaats en in de finale van de KNVB Beker. We hebben uiteraard naar de kansen en bedreigingen gekeken. Die wedstrijd in Alkmaar hebben we niet meegenomen, dat is zo lang geleden, al hebben we natuurlijk wel gekeken of er sindsdien veel is veranderd.''

Alessandro Damen, Zakaria El Azzouzi en Jordy de Wijs zijn door blessures absent bij Excelsior.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen