Ten Hag dubt over vervanger De Jong en gelooft in titel

2 maart 2018, 12:06

Erik ten Hag heeft voor de wedstrijd tegen Vitesse een puzzel te leggen in de defensie van Ajax. Deze week raakte Frenkie de Jong geblesseerd op de training, waardoor er een plaats vrij is gekomen in het centrum van de verdediging. Erik ten Hag weet nog niet wie hij als vervanger van De Jong gaat opstellen en heeft daarnaast goed nieuws ontvangen over Lasse Schöne.

Ten Hag heeft na het wegvallen van De Jong enkele opties voor de positie van centrumverdediger. "Joël Veltman kan eventueel naar het centrum, dan kan Rasmus Kristensen rechtsback spelen. Een tweede optie is Max Wöber, hij kan op de plaats van Frenkie spelen", zegt de oefenmeester op de website van Ajax. Ook Carel Eiting zou een optie kunnen zijn. "Carel heeft daar in de jeugd ook gespeeld, maar dat heb ik zelf nog nooit gezien."

Lasse Schöne ontbrak afgelopen weekend nog tegen ADO Den Haag, maar is fit genoeg om zondag te spelen. Klaas-Jan Huntelaar is een twijfelgeval. "Hij stroomt deels in en we moeten dan kijken of hij de wedstrijd tegen Vitesse haalt", aldus Ten Hag, die Vitesse een sterke tegenstander vindt. "Vitesse is een stugge ploeg met een erg goede organisatie. Het is een goede subtopper."

Geloof in kampioenschap

Ajax leed afgelopen weekend puntenverlies tegen ADO, waardoor de achterstand op PSV zeven punten bedraagt. "Toch geloof ik er nog altijd in. PSV presteert bovenmatig goed, maar het kan ook een keer minder gaan. Dan moeten wij er klaar voor zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen