Geen excuses voor Verbeek: "Moeten punten gaan halen"

2 maart 2018, 13:18

De wedstrijd tegen FC Groningen staat voor FC Twente in het teken van één ding: winnen. De Tukkers werden deze week roemloos uitgeschakeld in de halve finale van de KNVB Beker en hebben de focus nu volledig verlegd naar het duel met Groningen. Ook die ploeg zit in een moeilijke fase.

"Fysiek zijn we heel aardig uit de wedstrijd van woensdag gekomen, maar mentaal is het mislopen van de finale natuurlijk altijd een teleurstelling", kijkt Verbeek terug op de clubwebsite. "Dat merkte je bij de jongens ook wel in de bus terug en de volgende ochtend. Het is teleurstellend dat het nooit een wedstrijd is geweest. Daarvoor hebben we aanvallend te weinig gebracht en was AZ uiteindelijk te goed."

AZ was te goed voor Twente, maar tegen Groningen moet het wel gaan gebeuren voor Twente. "De druk staat er bij ons op zondag", weet Verbeek. "Wij moeten. FC Groningen zit in een andere fase. Een gelijkspel is voor hen eerder voldoende. Wij moeten spelen om te winnen. Dat moet natuurlijk altijd, maar nu staat de druk er meer op omdat we punten moeten gaan halen."

El Hamdaoui is terug 

Opsteker is dat Mounir El Hamdaoui weer volledig meetraint. Hij kan zondag waarschijnlijk spelen. "Hij is vrijgegeven door de medische staf", zegt Verbeek. "Mounir was er dinsdag op de training weer bij, woensdag heeft hij met de wissels getraind en vandaag heeft hij een individueel programma gevolgd omdat de groep vandaag vrij is. We gaan kijken hoe hij er morgen opstaat."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen