Cocu behoudt de focus: "Feyenoord-boek snel afgesloten"

2 maart 2018, 17:15

Het afgelopen weekend stond voor Ajax in het teken om de achterstand op PSV te verkleinen, maar het pakte totaal anders uit. Ajax speelde gelijk tegen ADO Den Haag, terwijl de koploper zegevierde bij Feyenoord. Trainer Phillip Cocu wil echter niet te vroeg juichen en leeft in goede focus toe naar FC Utrecht-thuis.

Met nog negen duels te gaan geniet PSV een voorsprong van zeven punten op de Amsterdamse achtervolger. Een prettige marge, maar Cocu loopt niet op de zaken vooruit. "We hebben een goed weekend gehad", zegt hij nuchter op de website van PSV. "Maar zijn ons snel op FC Utrecht gaan richten. Zoals altijd hebben we even op de wedstrijd teruggekeken en daarna hebben we het boek-Feyenoord snel gesloten."

Utrecht is een sterke tegenstander, weet Cocu. Onder Jean-Paul de Jong verloor de nummer vier van de ranglijst nog niet. "We gaan niet zelfgenoegzaam richting Utrecht", zegt Cocu. "Integendeel, we zullen onze handen vol hebben aan de ploeg, want zij zitten in een goede fase. Als we denken dat het wel goed gaat komen, komt het niet goed."

De oefenmeester hoeft zaterdag in eigen huis geen belangrijke spelers te missen. Alleen Kenneth Paal, Maximiliano Romero en Luuk Koopmans zijn niet fit, Hirving Lozano is nog altijd geschorst, alle andere spelers zijn inzetbaar. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen