Advocaat moet Sparta-elftal wéér wijzigen tegen ADO Den Haag

2 maart 2018, 16:05   Bijgewerkt: 2 maart 2018, 16:10

Sparta Rotterdam-trainer Dick Advocaat moet zoals zo vaak sinds zijn aantreden op Het Kasteel zijn elftal weer flink rouleren. Tegenover het feit dat Sander Fischer en Kenneth Dougall terugkeren van schorsingen, moet de ervaren oefenmeester mogelijk Fred Friday en Sherel Floranus missen tegen ADO Den Haag zondagmiddag ten opzichte van vorige week tegen AZ.

Ook het meespelen van Miquel Nelom en Loris Brogno is een twijfelachtig, terwijl Roy Kortsmit, Janne Saksela en Mark Veenhoven nog altijd afwezig zijn met een blessure. Thomas Verhaar is juist weer fit, maar het feit dat Advocaat, die al (noodgedwongen) zoveel wisselde na de winterstop, weer moet rouleren, ziet de ervaren coach niet als een goed teken. Bovendien komt er met ADO Den Haag een elftal in vorm op bezoek, weet hij.

"Het is een ploeg die het uitstekend doet", vertelde Advocaat tijdens het wekelijkse perspraatje. "Complimenten hoe ze het daar doen. Het wordt een moeilijke wedstrijd voor ons, dat weet de ploeg ook. Maar we hebben in thuiswedstrijden eerder ook al resultaat kunnen halen, daar moeten we geloof uithalen."

Bovendien gingen alle duels waarin Sparta onderuit ging in de Eredivisie onder Advocaat, slechts met één goal verschil verloren. En hebben de Rotterdammers met hun corners ook een gevaarlijk aanvallend wapen tegen ADO Den Haag. Advocaat: "Er wordt aangegeven wie waar moet staan, maar uiteindelijk loopt het toch altijd anders dan je uittekent. Maar het is wel een bepaalde specialiteit van ons, met de lange mensen die we hebben."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen