Excelsior nog niet veilig: "Zo snel mogelijk naar de 34 punten"

2 maart 2018, 17:08   Bijgewerkt: 2 maart 2018, 17:14

Hoewel Excelsior vorige week won van sc Heerenveen (0-1) en nog altijd uitstekend presteert met de tiende plaats in de Eredivisie, is de ploeg uit Rotterdam volgens trainer Mitchell van de Gaag nog altijd niet helemaal veilig gespeeld. "We hebben 34 punten nodig voor handhaving, dat doel is niet veranderd", laat hij weten in aanloop naar het treffen met AZ van zaterdagavond.

Op de clubsite kijkt de oefenmeester naar de huidige situatie van zijn ploeg, waar alleen Alessandro Damen, Zakaria El Azzouzi en Jordy de Wijs nog ontbreken. "We hebben nog steeds punten nodig, dus wat dat betreft weten we wat we moeten doen: zo snel mogelijk naar die 34 punten gaan", aldus de coach, die met zijn ploeg in Alkmaar nog met 0-2 won.

Dat wordt in eigen huis, waarin Excelsior dramatisch presteert ten opzichte van de uitwedstrijden, nog lastig genoeg. De formatie van John van den Brom verkeert in goede vorm. Van der Gaag: "Ze hebben ook veel vertrouwen, staan niet voor niets op de derde plaats en in de finale van de KNVB Beker. Dus het is voor ons een uitdaging."

Dat Van der Gaag de vorm van uitwedstrijden wil doortrekken tegen AZ op Woudestein, is niet zo gek. Qua uitduels staan de Rotterdammers namelijk vierde in de Eredivisie (alleen Ajax, PSV en AZ pakten meer punten). Op basis van thuiswedstrijden staat Excelsior echter helemaal onderaan.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen