Schöne gaat voor basisplek op WK: "Goed spelen en opvallen"

2 maart 2018, 17:20

Voor Lasse Schöne duurt het voetbalseizoen mogelijk wat langer dan voor veel van zijn teamgenoten bij Ajax. De 31-jarige middenvelder hoopt de komende zomer met het Deense voetbalelftal af te reizen naar het WK in Rusland. Schöne mikt zelfs op een basisplaats op het eindtoernooi.

De 32-voudig Deens international weet dat hij zichzelf de komende maanden van zijn goede kant moet laten zien. "Dat is wat iedere Deense speler die dicht bij de selectie zit wilt: goed spelen en opvallen. Wie weet, als ik op dit niveau blijf spelen, misschien dat ik dan een basisplaats op het WK krijg. Dat is waar ik voor ga", vertelt Schöne op de website van wereldvoetbalbond FIFA.

Denemarken is op het WK ingedeeld in Groep C met Frankrijk, Australië en Peru. Schöne is positief gestemd over de kansen van de Denen. "Ik heb een sterk gevoel dat we iets moois kunnen creëren. Als je zover bent gekomen, dan moet je in je eigen kracht geloven. Als je naar een toernooi komt in de hoop één doelpunt te maken, dan kun je beter thuisblijven."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen