El Ghazi-loos Lille onderuit tegen Nice door Balotelli en Cyprien

2 maart 2018, 20:54

Zonder de geschorste Anwar El Ghazi heeft Lille OSC voor de vijfde maal op rij niet gewonnen in de Ligue 1. Door de 2-1 nederlaag tegen OGC Nice, waar Mario Balotelli en Wylan Cyprien scoorden, nemen de degradatiezorgen wederom toe. Het doelpunt van Luiz Araujo was niet genoeg voor een remise.

Het seizoen dat met de aanstelling van de Argentijnse 'wondertrainer' Marcelo Bielsa nog zo mooi begon, wordt daarmee met de week problematischer voor El Ghazi en co. Vorige week werd er al verloren van directe concurrent Angers (1-2), terwijl het tegen Nice wél even op weg leek naar een punt. Hoewel de thuisploeg via een kopbal van Mario Balotelli uit een corner al na vijf minuten op voorsprong kwam, deed Luiz Araujo even zo lang na de rust wat terug.

De aanval over rechts, die hij zelf opzette, rondde hij uiteindelijk ook zelf simpel af. Toch kwam er een zege voor de oude werkgever van Wesley Sneijder, dat in de laatste vijf duels overigens even zo goed niet had gewonnen. Na een prachtvoorzet van Arnaud Souquet vanaf rechts, schoot Cyprien snoeihard van dichtbij de winnende treffer binnen (2-1).

Voor Nice is de zege, na de Europese uitschakeling tegen Lokomotiv Moskou en tegenvallende prestaties in de Franse competitie, eindelijk weer eens goed nieuws. Voor El Ghazi en zijn ploeggenoten nemen de zorgen in de strijd tegen degradatie wederom toe.