Molenaar over penalty-moment: "Scheidsrechter zie ik gadeslaan"

2 maart 2018, 22:43

Roda JC-trainer Robert Molenaar kon ondanks de 0-3 nederlaag tegen Heracles Almelo niet heel ontevreden zijn met zijn ploeg. Hoewel de Limburgers er alles aan deden en zeker niet kansloos waren tegen de ploeg uit Overijssel, werd er wederom verloren. "Maar Sparta komt niet met een gerust hart onze kant op komende week", bleef de oefenmeester enigszins positief. 

Toch stond er een gedesillusioneerde trainer tegenover FOX Sports te analyseren na de wedstrijd. "Na zo'n furieus begin, zo'n goal tegen krijgen, dat doet wat met een mens", begon Molenaar. "We lieten Heracles naar onze wil voetballen, totdat ze voor het eerst over de middellijn kwamen en een vrije trap erin schieten."

Volgens de coach van Roda JC had zijn ploeg zeker de gelijkmaker verdiend. "Maar dan maken ze voor de rust ook nog de 0-2. Dan moet je wel heel sterk in je schoenen staan. Volgens mij hadden we de gelijkmaker wel kunnen maken." Of het een mokerslag was voor de Limburgers? "We hebben wel wat mokerslagen gehad dit seizoen, deze kan er ook nog wel bij."

Penalty

Bovendien was er nog een penalty-moment die in het voordeel sprak voor Roda JC, na een vermeende handsbal. Maar er werd géén strafschop gegeven voor de thuisploeg door arbiter Jochem Kamphuis. "Volgens het publiek was het een strafschop", constateerde Molenaar schuchter, waarna hij zelf de beelden bekeek. "De hand was in elk geval niet langs het lichaam en ik zie de scheidsrechter op een meter of vijf gadeslaan… Dit past wel in het beeld van de wedstrijd."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen