Sporting verliest zonder Dost uitzicht op de titel tegen Porto

2 maart 2018, 23:26   Bijgewerkt: 2 maart 2018, 23:57

Zonder de geblesseerde Bas Dost is Sporting Portugal voorlopig afgehaakt in de titelstrijd in de Primeira Liga. Het kwam vrijdagavond tegen koploper FC Porto een doelpunt tekort om de schade te beperken: treffers van Iván Marcano en Yacine Brahimi waren genoeg voor de zege van de koploper (2-1), een prachtige assist van Bryan Ruiz ten spijt.

Alleen in de pauze kon Sporting, waar Dost door een fout van trainer Jorge Jesus met een hamstringblessure ontbrak, genieten van de gelijkmaker, want vijf minuten na de thee werkte Brahimi de uiteindelijk winnende goal binnen. Een voorzet vanaf rechts ging aan iedereen behalve de Algerijn voorbij, waarna hij koeltjes binnenschoot.

Relletjes

FC Porto stelde vervolgens werkelijk alles in staat om de zege over de streep te trekken in de Portugese topper. Nadat verdediger Fábio Coentrão in de eindfase een bal wilde pakken om in te gooien, hielden de EHBO'ers (!) hem min of meer tegen. Zij werden door de arbiter verbannen naar een andere plaats om het vurige duel uit te kijken. 

Zonder Bas Dost, waardoor Fredy Montero met slechts één goal dit seizoen in de slotfase mocht opdraven, kwam Sporting niet meer tot scoren - ondanks een grote kans voor de ervaren spits. Iker Casillas, hij heeft sinds de 0-5 nederlaag van FC Porto in de Champions League tegen Liverpool weer een basisplaats, hield zijn doel knap schoon in de eindfase, waardoor Sporting voorlopig afhaakt in de titelstrijd. De achterstand van de nummer drie op FC Porto is namelijk gegroeid tot acht punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen