Gisteren gemist: Oranje wint in Algarve, Heracles verslaat Roda JC

4 maart 2018, 00:02

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 2 maart.

Heracles Almelo rekent bij Roda JC eindelijk af met uitsyndroom

Het duurde bijna een jaar, maar eindelijk heeft Heracles weer eens drie punten gepakt buiten Almelo. Op bezoek bij Roda JC werd met 0-3 gewonnen. Bij rust was het al 0-2, Brandley Kuwas en Kristoffer Peterson waren effectief omgesprongen met de schamele kansen. De thuisploeg probeerde het na pauze wel en kreeg prima mogelijkheden, maar het waren opnieuw de bezoekers die scoorden, ditmaal via Peter van Ooijen.

Oranje Vrouwen na inbrengen 'finale-spelers' langs Denemarken

De Oranje Leeuwinnen hebben in de reprise van de EK-finale tegen Denemarken een goed resultaat geboekt in de Algarve Cup. De dames begonnen in een flink gewijzigde formatie, maar toen de vertrouwende namen binnen de lijnen kwamen - onder wie Lieke Martens - werd een achterstand alsnog omgedraaid.

Jong Ajax wint op de valreep, NEC pakt eerst uit-winst van 2018

NEC heeft vrijdagavond goede zaken gedaan in de top van de Jupiler League. Op bezoek bij RKC Waalwijk werd gewonnen: 0-2. Het is de eerste overwinning buitenshuis van de Nijmegenaren onder leiding van Pepijn Lijnders. Naaste concurrent Jong Ajax won ook. Door een laat doelpunt van Zian Flemming op bezoek bij Almere City blijven de Amsterdammers moet moeite koploper.

Emery leert van blessure Neymar en geeft Cavani, Verratti en Mbappé rust

Paris Saint-Germain-trainer Unai Emery heeft in aanloop naar de cruciale Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid geen enkele risico genomen met zijn spelersgroep. In de Ligue 1 tegen Troyes krijgen zaterdagmiddag sterspelers Edinson Cavani, Marco Verratti én Kylian Mbappé rust.

Sporting verliest zonder Dost uitzicht op de titel tegen FC Porto

Zonder de geblesseerde Bas Dost is Sporting Portugal voorlopig afgehaakt in de titelstrijd in de Primeira Liga. Het kwam vrijdagavond tegen koploper FC Porto een doelpunt tekort om de schade te beperken: treffers van Iván Marcano en Yacine Brahimi waren genoeg voor de zege van de koploper (2-1).

De KNVB steunt een samenwerkingsverband tussen FIFA en Bonaire en Sint-Maarten

De FIFA gaat een samenwerkingsverband aan met Bonaire (FFB) en Sint-Maarten (ANT), dat nadrukkelijk wordt ondersteund door de KNVB. Het doel is om de voetbalontwikkeling op de eilanden te verbeteren, waarbij de nadruk op het jeugd- en vrouwenvoetbal ligt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen