Huntelaar gooit deur naar Oranje nog niet helemaal dicht

3 maart 2018, 08:47

Routinier Klaas-Jan Huntelaar is momenteel niet bezig met het Nederlands elftal. Hoewel de aanvaller van Ajax zich richt op zijn duels in Amsterdam, gooit hij de deur naar Oranje ook nog niet helemaal dicht.

"Ik heb gezegd dat ik me op dit moment lekker op Ajax richt. En wat er in de toekomst gebeurt, dat zien we wel", vertelt de ervaren spits over de ontmoeting met bondscoach Ronald Koeman in De Telegraaf. Eerder besloot lichtinggenoot Arjen Robben om bijvoorbeeld voorlopig wél definitief te stoppen. 

Met Ajax is er bovendien nog genoeg werk te verrichten, aangezien de achterstand op koploper PSV zeven punten is in de Eredivisie. Toch geeft Huntelaar de achtervolging nog niet op. "Nee, maar het gat met PSV is met zeven punten wel groter dan we hadden gewenst. Er zijn nog 27 punten te verdelen, dus moeten wij zorgen dat we alles winnen. Dan kan er nog iets gebeuren. Ik geef pas op als het verschil zeven punten is met nog twee duels te gaan."

Wil Ajax alles winnen, moet het echter wel vanaf de eerste minuut gas geven, in plaats van alleen in het laatste half uur of kwartier zoals tegen ADO Den Haag. "Dat wil de trainer Erik ten Hag ook, maar tevens dat we goed staan en de counters eruit halen en afvallende ballen pakken. Het is niet zo dat we opdracht krijgen in het begin niks te doen. We willen aanvallen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen