Van der Burg: "Feyenoord City kan de doodsteek worden"

3 maart 2018, 11:21   Bijgewerkt: 3 maart 2018, 11:28

Naast de sportieve problemen bij Feyenoord, is de club ook verwikkeld in een flinke interne strijd als het gaat om Feyenoord City. Het ene deel van Rotterdam-Zuid juicht het plan toe, het andere deel keurt het even zo hard af. Volgens Jan de Jong is het project nodig om de Rotterdammers te laten groeien naar het financiële niveau van Ajax en PSV.

"Het stadion zit vol en de business units zijn uitverkocht. We hebben een nieuwe shirtsponsor en tien commerciële partners'', aldus de directeur in het Algemeen Dagblad. "Daar kunnen we nauwelijks nog financieel meer uit halen. Dus op structureel gebied is winst boeken lastig. Dat kan wel door transferopbrengsten en het spelen van Europees voetbal." Een nieuw stadion zou moeten zorgen dat er wel structureel meer geld binnen kan komen en zo het spelersbudget kan groeien.

Risico's

Maar dat de investering Feyenoord een kleine vijfhonderd miljoen euro gaat kosten, is volgens econoom Tsjalle van der Burg een heel groot risico. "Dit kan de doodsteek voor Feyenoord worden. Domweg omdat het veel te duur is om het ooit rendabel te krijgen", vertelt hij.

Van der Burg maakt de vergelijking met de Arena die in Amsterdam staat. "Het nieuwe stadion wordt nu per zitplaats 2,7 keer zo duur als de Arena. Dat kan de bouwers heel veel winst opleveren - en precies daarom zullen de bouwers willen helpen om het te financieren." Volgens de sporteconoom was een verbouwing van De Kuip financieel gezien een betere optie, waarbij maar de helft van de investering gedaan hoefde te worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen