Ramselaar over periode op de bank: "Was geen plek voor mij"

3 maart 2018, 10:43   Bijgewerkt: 3 maart 2018, 10:49

PSV'er Bart Ramselaar kende dit seizoen een moeilijke start bij de Eindhovenaren, maar is inmiddels een belangrijke basiskracht geworden bij de ploeg van Phillip Cocu. Tegen zijn oude werkgever FC Utrecht wil hij zich wederom van zijn beste kant laten zien, net als tegen Feyenoord toen hij een van de uitblinkers was. 

"Het blijft een speciale wedstrijd voor mij. Maar dat was het vooral de eerste keer, vorig seizoen thuis", vertelt de middenvelder tegenover de NOS. "Het wordt nu al wat normaler. Ik heb vooral veel zin om te spelen."

Dat hij speelt en vermoedelijk vanaf het begin, is dit seizoen weleens anders geweest. In de beginmaanden van dit voetbaljaar moest hij zich tevreden houden met invalbeurten. Ramselaar: "Dat was lastig soms. Af en toe kreeg ik de kans en daarna speelde ik weer een tijdje niet. We wonnen alles in het begin van het seizoen. Dan is het ook lastig voor een trainer om wisselingen te doen. Iedereen speelde goed. Er was gewoon geen plek voor mij."

Toch dwong hij onder Cocu uiteindelijk een basisplaats af. Het resultaat van hard werken, vindt Ramselaar. "Goed trainen. Dat is het allerbelangrijkst. En als je invalt, ook al is het maar tien of twintig minuten, moet je alles geven en laten zien dat je er klaar voor bent. Net voor de winterstop kreeg ik weer wat minuten en speelde ik goed. Sindsdien ben ik niet meer uit de ploeg geweest en ben ik ook belangrijk voor het team, denk ik."

Lees ook: Ramselaar is nog niet met de titel bezig na zege in De Kuip

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen