Van Hooijdonk: "Nergens zo onveilig gevoeld als in Glasgow"

3 maart 2018, 13:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het duel tussen NAC Breda en Feyenoord in de Eredivisie is voor Pierre van Hooijdonk een bijzondere ontmoeting: de aanvaller heeft bij beide clubs roots liggen. "Ik ben neutraal. Voor Feyenoord maakt het niet veel meer uit, voor NAC zijn de punten ontzettend belangrijk."

In gesprek met BN/De Stem kijkt de oud-prof vooruit op het treffen in Breda, wat zoals eerder gezegd vooral NAC in de degradatiestrijd belangrijk is. "FC Twente ontspringt de dans. Ze krijgen Willem II en NAC nog thuis. Op basis van de individuele kwaliteiten zou het een schande zijn als Twente zich niet rechtstreeks handhaaft", vindt hij. "NAC is als team iets beter in vergelijking met de onderste drie ploegen, maar niet goed genoeg."

Voor Feyenoord rest er dit seizoen niets anders dan de beker, weet Pi-Air. "Natuurlijk is het seizoen niet geslaagd als ze de beker winnen. Daarvoor is de achterstand veel te groot, die is gelijk aan het jaar van voor het kampioenschap. En AZ zit er ook nog eens tussen. Qua spel houdt het niet over, voor Feyenoord ga ik niet op het puntje van mijn stoel zitten. Nul punten dit seizoen in vier wedstrijden tegen Ajax en PSV zegt veel."

Hoewel NAC dit seizoen met 0-2 in De Kuip won, voelt Van Hooijdonk geen grote onderlinge rivaliteit tussen zijn twee oude werkgevers. "Bij Celtic - Rangers wel. Als ik ergens ging lunchen of ik stopte met de auto bij een stoplicht met op de hoek een Rangers-pub werd ik beledigd en ging de middelvinger omhoog. Ik ben bespuugd toen iemand het portier opentrok, die rende vervolgens als een hazewind weg. Dat was heftig. Thuis heb ik zelfs scheermesjes in een enveloppe gehad. Nergens heb ik mij zo onveilig gevoeld als in Glasgow."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen