Saymak baalt: "Lippen bevroren, kon bijna niet meer praten"

3 maart 2018, 14:43

Er wordt dit weekend, net als de afgelopen week, gewoon gevoetbald door de Nederlandse profclubs. De KNVB heeft besloten om ondanks de kou de duels door te laten gaan en daar begrijpt PEC Zwolle-middenvelder Mustafa Saymak weinig van.

De spelmaker spreekt klare taal als hij door De Stentor wordt gevraagd of hij vindt dat de duels afgelast zouden moeten worden. "Daar ben ik het volledig mee eens. Tegen Heracles heb ik me vorige week maximaal gekleed met thermokleding. Nog was het superkoud. Deze week was het tijdens de trainingen nog erger. Ik kan me niet herinneren dat ik het in Nederland zo koud heb gehad. Ik had een muts op, een shawl om, maar na de intensieve training waren mijn lippen bevroren en kon ik bijna niet meer praten."

Voor de fans is het nog erger, weet de middenvelder. "Laat staan hoe dat voor supporters is die 90 minuten stilzitten en eigenlijk geen kant op kunnen. Voor hen is het misschien zelfs onverantwoord. Het spel wordt er niet beter op en de kans op blessures neemt toe. Volgens mij zit niemand daar op te wachten en kun je de wedstrijden dan maar beter afgelasten."

Eigen toekomst

Overigens verwacht de middenvelder van PEC Zwolle dat hij na dit seizoen niet meer te zien is in de Eredivisie. "Die kans acht ik niet heel groot, maar ik sluit het ook niet uit. Er is interesse van Nederlandse clubs. Het is alleen wel zo dat hetgeen wat ik in Zwolle heb, niet inruil voor een andere club in Nederland, als daar sportief of financieel geen goede reden voor is. Vanuit het buitenland is er ook belangstelling. Ik wacht het rustig af, want ik heb geen haast. Wat ik wil? Het liefst ga ik naar een mooie grote competitie. Spanje bijvoorbeeld. Ik heb nu negen goals gemaakt. Dat moeten dubbele cijfers worden. Als ik er nog drie of vier maak, komt die club uit Spanje misschien straks wel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen