Rodney Sneijder klaar met profvoetbal: "Vind het wel goed zo"

3 maart 2018, 16:44

De loopbaan van Rodney Sneijder is vorig jaar als een nachtkaars uitgegaan. De 26-jarige middenvelder leverde in februari 2017 zijn contract bij FC Utrecht in en speelt momenteel voor de Utrechtse eersteklasser DHSC. Hij wil niet meer terug naar het profvoetbal.

Rodney Sneijder stond te boek als een groot talent, maar wist zijn belofte bij Ajax, FC Utrecht, RKC Waalwijk, Almere City en Dundee United niet in te lossen. In gesprek met Voetbal International blikt hij terug op zijn loopbaan. "Ik werd in Nederland achtervolgd door het stempel van lastige jongen. Onterecht, in mijn ogen. Ik kreeg te maken met tegenslag op tegenslag. Ook gingen steeds meer dingen in het wereldje me tegenstaan. De oneerlijkheid, de spelletjes. Er was vorig jaar nog wel interesse uit het buitenland, en ik kon aan de slag bij clubs uit de Tweede en Derde Divisie. Maar ik dacht: je bent prof, of je bent het niet. Er is voor mij geen tussenweg."

En dus speelt hij nu voor de amateurclub waar het voor hem allemaal begon. Hij is niet van plan om nog een rentree te maken in het betaalde voetbal, al krijgt hij soms aanbiedingen. "Die interesse wimpel ik dan snel af. Hier heb ik wat ik wil: plezier in het voetbal, en op zaterdag een zangertje in de kantine. Ik vind het wel goed zo."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen