Prachtgoal De Jong hoogtepunt tijdens reguliere zege PSV

3 maart 2018, 20:19

PSV is wederom een stap dichter bij de landstitel gekomen. In eigen huis werd FC Utrecht over de knie gelegd: 3-0. Anders dan de uitslag doet vermoeden deed de ploeg van Jean-Paul de Jong, die voor het eerst verloor als trainer van Utrecht, totaal niet onder voor PSV. De grootste kansen waren zelfs voor de gasten, die een lesje effectiviteit kregen van de koploper. Hét moment waar na afloop over nagepraat zal worden was de 2-0: een beauty van Luuk de Jong.

Kansen voor rust voor  Utrecht, goals voor PSV

Wie in de rust enkel de statistieken van het duel analyseerde zal zich hebben verbaasd dat het 2-0 stond. De kansen, en overigens ook het meeste balbezit, waren namelijk voor Utrecht. De gasten sprongen echter zéér onzorgvuldig om met de kansen die ze kregen. Na een kleine tien minuten had Utrecht op voorsprong móéten komen. Op aangeven van Sean Klaiber kon Sander van de Streek de bal van dichtbij te weinig richting geven en stelde hij Jeroen Zoet in staat om het doel schoon te houden. Vlak daarna kreeg Santiago Arias namens PSV een mogelijkheid, maar hij schoot voorlangs.

Juist, dan valt-ie aan de andere kant. De Eindhovenaren mochten wederom niet klagen, want de goal viel met geluk. Door toedoen van Ramon Leeuwin belandde een voorzet van Bart Ramselaar in het doel: 1-0. De oud-speler van Utrecht liet het na te juichen bij het openingsdoelpunt. Voor Leeuwin was het eigen doelpunt extra pijnlijk: van de laatste vijf eigen goals van Utrecht maakte hij er drie. Het hoogtepunt in de eerste helft volgde vijf minuten later. Op aangeven van Arias trof De Jong met een prachtige omhaal doel. De spits troefde Leeuwin daarbij af, die toekeek maar niet ingreep: 2-0. Geheel in stijl verprutste Utrecht vlak voor rust nóg een kans. Gyrano Kerk gaf de bal op rechts aan de geheel vrijstaande Van de Streek. Het lage schot van de middenvelder ging nét voorlangs.

Vroege beslissing komt spel tweede helft niet ten goede

De hoop die Utrecht gezien de kansen in het eerste bedrijf na rust misschien nog had, werd in de tweede helft vrij snel teniet gedaan. Na vijf minuten spelen na de theepauze toonde Steven Bergwijn een staaltje individuele klasse. Uit een zelf ingeleide en afgemaakte counter troefde hij Klaiber eerst zonder bal (sprintduel) en even later met bal af en liet David Jensen vervolgens kansloos.

Het publiek leek zich weinig aan te trekken van het matige laatste halfuur. "Singing Fritsje Philips, we worden kampioen", werd luidkeels ingezet. Het echte aftellen is begonnen voor de Eindhovenaren. Nog acht duels scheiden de rood-witten van het kampioenschap. De voorsprong op Ajax bedraagt momenteel tien punten. De Amsterdammers komen morgen in actie in Arnhem, tegen Vitesse. Het is een duel dat de PSV'ers met een fijn gevoel op hun gemak kunnen gaan bekijken.

Opstellingen en beoordelingen*:

PSV: Jeroen Zoet 7,5; Joshua Brenet 6,5, Nicolas Isimat-Mirin 6,5, Daniel Schwaab 7, Santiago Arias 7; Jorrit Hendrix 7 (78. Derrick Luckassen -), Gaston Pereiro 6,5 (80. Mauro Junior -), Marco van Ginkel 6,5 (89. Pablo Rosario -); Steven Bergwijn 7, Luuk de Jong 7,5, Bart Ramselaar 7.

FC Utrecht: David Jensen 6; Mark van der Maarel 6, Willem Janssen 6,5, Ramon Leeuwin 5, Sean Klaiber 7; Rico Strieder 6,5 (80. Anouar Kali -), Urby Emanuelson 6 (71. Lukas Görtler -), Mateusz Klich 6, Yassin Ayoub 6,5; Sander van de Streek 6,5; Gyrano Kerk 6 (69. Cyriel Dessers 6).

Man of the match: Luuk de Jong

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen