Buitenland: Liverpool vloert Newcastle, Dortmund gelijk

3 maart 2018, 20:29

Liverpool staat, in ieder geval tot maandag, tweede in de Premier League. De formatie van coach Jürgen Klopp steekt in prima vorm en had zaterdag geen kind aan Newcastle United: 2-0. Met name het percentage balbezit was met maar liefst 72 voor Liverpool opvallend te noemen.

Zonder Georginio Wijnaldum had Liverpool de gehele wedstrijd de touwtjes in handen en dat leidde na veertig minuten tot het openingsdoelpunt van Mohamed Salah. De Egyptenaar tikte via de benen van de keeper raak. Tien minuten na rust besliste Sadio Mané de wedstrijd, door na een slimme steekpass van Roberto Firmino de bal in de hoek te plaatsen. Liverpool staat door de winstpartij op voormalig Liverpool-coach Rafael Benitez nu tweede. Wint Manchester United maandag van Crystal Palace, dan zakt de ploeg weer een plaatsje.

Dortmund ziet tweede plaats in rook opgaan

Voor Borussia Dortmund zijn de druiven zuur. Tegen concurrent RB Leipzig eindigde het zaterdag in een 1-1 gelijkspel. Jean-Kevin Augustin zette Leipzig na een halfuur op voorsprong, Marco Reus trok de stand tien minuten later alweer gelijk. De Duitser passeerde de doelman en schoof simpel binnen. Dortmund slaagde er vervolgens echter niet in om het duel naar zich toe te trekken en speelt na drie zeges op rij vandaag dus gelijk.

Dortmund heeft daardoor nagelaten om de tweede plaats terug in handen te nemen en staat nu derde met een punt minder dan rivaal Schalke 04.