Seedorf ziet tien man Deportivo stand houden tegen Eibar

3 maart 2018, 20:25   Bijgewerkt: 3 maart 2018, 20:32

Clarence Seedorf zag Deportivo de La Coruña zaterdagavond het tweede punt pakken onder zijn leiding. Ondanks het feit dat Deportivo een groot deel van de wedstrijd een man minder had, werd Eibar op 1-1 gehouden. Deportivo blijft wel in de gevarenzone staan.

De wedstrijd begon niet goed voor de ploeg van Seedorf. Al na elf minuten keek Deportivo tegen een achterstand aan. Takashi Inui opende de score voor Eibar. Na iets meer dan een half uur kwam de thuisploeg op gelukkige wijze langszij. Een eigen doelpunt van Marko Dmitrovic betekende de 1-1.

Vlak voor rust moest Deportivo met tien man verder. Doelman Maksym Koval kreeg direct rood nadat hij Joan Jordan ver buiten het strafschopgebied neerhaalde. In de tweede helft trok de ploeg van Seedorf zich daarom terug op eigen helft. Een geslaagde tactiek, want met tien tegen elf wist Deportivo het punt over de streep te trekken. De club staat daardoor op de negentiende plaats met slechts één punt minder dan Levante, dat de veilige zeventiende plek bezet.