Slap Feyenoord laat zich omverblazen tijdens Avondje NAC

3 maart 2018, 22:37

Stijn Vreven die al na zes minuten naar de tribune wordt gestuurd, Jens Toornstra die voor het eerst in tijden buiten De Kuip scoort én de tweede overwinning van NAC Breda op Feyenoord dit seizoen: het was de oogst van een heerlijk ouderwets Avondje NAC op zaterdag. Het slap spelende Feyenoord had in grote delen van de wedstrijd niets in te brengen tegen de hartstochtelijk strijdende Bredanaars, die verdiend met 2-1 wonnen. NAC komt hiermee op 24 punten en staat nu zeven punten boven de degradatiestreep.

Na zes minuten spelen leek hij op weg naar de 0-1, maar botste hij tegen doelman Brad Jones op. Arbiter Bas Nijhuis zag er geen penalty in, de woedende NAC-trainer Stijn Vreven reageerde zich dusdanig af op deze beslissing dat hij direct naar de tribune werd gestuurd.

Feyenoord had in de eerste helft nauwelijks iets in te brengen tegen het energieke NAC, maar kwam na een kwartier op 0-1. Nigel Bertrams wist een schot van Jean-Paul Boëtius nog te keren met een knappe redding, maar was kansloos toen Jens Toornstra voor het eerst sinds twee jaar tijd een doelpunt buiten De Kuip maakte.

NAC richtte zich echter op en stond al snel weer op gelijke hoogte. Umar liep zich na een lange solo vast op Jones, maar Thierry Ambrose kon de terugspringende bal in het lege doel schieten. Hoewel NAC de betere ploeg bleef, was de grootste kans voor rust voor Kevin Diks. De opgekomen Feyenoord-back had echter pech dat zijn inzet via de vingertoppen van Bertrams over ging.

De thuisploeg had echter met zijn krachten gesmeten en moest in het vervolg van de tweede helft achteruit. Jean-Paul Boëtius had na een perfecte voorzet van Steven Berghuis de 2-2 voor het inkoppen, maar miste de open kopkans. Feyenoord alleen in de blessuretijd nog gevaarlijk te worden via invaller Bilal Basacikoglu. Het Rat Verlegh Stadion kon echter op feestvieren na het laatste fluitsignaal van Nijhuis.

Opstellingen en beoordelingen*

NAC Breda: Nigel Bertrams 6; Fabian Sporkslede 5.5, Pablo Marí 6, Karol Mets 7, Angeliño 5.5; Arno Verschueren 6.5, Thierry Ambrose 6, Manu Garcia 7.5; Paolo Fernandes 6.5 (68. Giovanni Korte 5), Sadiq Umar 7.5 (84. Bodi Brusselers -), Thomas Agyepong 6 (65. Gianluca Nijholt 6)

Feyenoord: Brad Jones 6.5; Kevin Diks 5.5 (84. Bilal Basacikoglu -), Sven van Beek 5.5, Eric Botteghin 5 (69. Robin van Persie 5), Ridgeciano Haps 5; Renato Tapia 5, Jens Toornstra 5.5, Tonny Vilhena 6; Steven Berghuis 5.5, Nicolai Jørgensen 4.5, Jean-Paul Boëtius 4 (84. Dylan Vente -)

Man of the match: Sadiq Umar

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen