De Ligt gaat De Jong missen: "Minder ruimte voor mij"

4 maart 2018, 09:02

Frenkie de Jong is geblesseerd bij Ajax aan zijn enkel en dat betekent dat Matthijs de Ligt een andere kompaan naast zich krijgt in het centrum van de verdediging van de Amsterdammers. Dat zal in elk geval even wennen worden, verwacht de achttienjarige verdediger.

"Frenkie is een speler die veel aandacht van de tegenstander opeist in de opbouw. Dus ik denk dat ik wel minder ruimte zal krijgen nu hij niet naast me staat", vertelt De Ligt tegenover de NOS. Rasmus Kristensen of Maximilian Wöber zijn de meest waarschijnlijke opties als vervanger van De Jong, liet trainer Erik ten Hag weten. "De taken zijn duidelijk, voor wie er ook staat."

Toch is het wegvallen van smaakmaker De Jong weer een aderlating voor Ajax in de titelstrijd. Toch houdt De Ligt vertrouwen in een goede afloop. "Het zal heel lastig worden, maar je moet altijd vertrouwen houden en ook zo blijven spelen. Zo staan we daar als team ook wel in."

Koeman

Verder stond bondscoach Ronald Koeman deze week na bezoekjes aan PSV en Feyenoord op de training in Amsterdam. De keuzeheer van Oranje had ook met De Ligt kort contact. "Alleen 'Hoi Matthijs' zei hij en verder heeft hij alle spelers een hand gegegeven. Niet meer dan dat", aldus de Ajacied.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen