BREAKING: Wesley Sneijder stopt als international bij Oranje

4 maart 2018, 09:35   Bijgewerkt: 4 maart 2018, 09:51

Recordinternatinional Wesley Sneijder stopt als international van het Nederlands elftal. Dat heeft de KNVB zondagochtend bekend gemaakt via de officiële kanalen. Na uitvoerig overleg met bondscoach Ronald Koeman is de 33-jarige speler tot die beslissing gekomen. 

"Toen ik naar Qatar vertrok, wist ik natuurlijk dat dat invloed zou kunnen hebben op mijn carrière als international", vertelt Sneijder in een verklaring. "Bovendien begrijp ik dat Koeman een nieuw begin wil maken met andere, jongere spelers. We hebben hierover heel open gesproken en dat was een zeer plezierig gesprek. Ik respecteer zijn keuze."

Ook Koeman is blij zo open en eerlijk met de recordinternational van Oranje (133 caps) te hebben gesproken over zijn afscheid. "Wesley is een van de beste Nederlandse voetballers van de afgelopen jaren. Een geweldige speler met een geweldige uitstraling. Maar ik wil doorselecteren, bouwen aan een nieuw Oranje en moet dus keuzes maken", legt de bondscoach uit.

De KNVB laat weten nog na te denken over een passend afscheid voor Sneijder, die vijftien jaar het Oranje-shirt droeg. Hij maakte zijn debuut in 2003 in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Portugal (1-1) en speelde tegen Roemenië (0-3) zijn laatste minuten als international.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen