Titeldroom Ajax lijkt definitief vervlogen na verlies in Arnhem

4 maart 2018, 16:27   Bijgewerkt: 4 maart 2018, 16:40

De titeldroom van Ajax lijkt definitief vervlogen. Vitesse versloeg de Amsterdammers in eigen huis met 3-2. De grote man in het geel-zwart was Bryan Linssen, die voor twee goals tekende. Door de nederlaag staat Ajax niet alleen tien punten achter op PSV, maar ook nog maar twee voor op achtervolger AZ. Bovendien is het de tweede keer dit seizoen dat Ajax ten onder gaat tegen het team van Henk Fraser. 

Ajax leek zich goed te herpakken na het pijnlijke puntenverlies in Amsterdam tegen ADO vorige week. Het nam initiatief en creëerde al snel mogelijkheden. Via spelverdeler Hakim Ziyech was Justin Kluivert dichtbij met een schot en mikte Siem de Jong een volley naast, terwijl hij vogelvrij stond. Maar net als tegen ADO speelde de ervaren Ajacied erg ongelukkig.

Ajax was de weg vervolgens helemaal kwijt. Passes kwamen niet aan, er werd soms half verdedigd, de beleving miste. Het leidde tien minuten na rust zelfs voor de 2-0 van Linssen na een enorme fout van Maximilian Wöber, die de bal zo van zijn voet liet stuiteren. Maar terwijl dat de genadeslag leek, knokten de Amsterdammers zich terug. Na het inbrengen van Amin Younes en Mateo Cassierra was het de Colombiaan die vijf minuten later raak kopte uit een hoekschop.

Opstellingen en beoordelingen*

Vitesse: Remko Pasveer 5, Fankaty Dabo 6, Guram Kashia 7, Matt Miazga 7, Lassana Faye 5, Navarone Foor 8, Thulani Serero 8, Mason Mount 6, Roy Beerens 6 (66. Maikel van der Werff 6), Tim Matavz 5, Bryan Linssen 9 (83. Luc Castaignos).

Ajax: André Onana 7; Joel Veltman 5, Matthijs de Ligt 6, Maximilian Wöber 5 (60. Mateo Cassierra), Nicolás Tagliafico 6; Lasse Schöne 6, Donny van de Beek 6 (Noussair Mazraoui -), Hakim Ziyech 7; David Neres 7, Siem de Jong 6, Justin Kluivert 6 (60. Amin Younes 7).

Man of the match: Bryan Linssen

*spelers moeten minimaal 20 minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen