Messi en Barça verslaan Atlético en nemen voorschot op titel

4 maart 2018, 18:10

Dankzij een sublieme vrije trap van Lionel Messi heeft FC Barcelona zondag de kraker in de Spaanse competitie gewonnen van Atlético Madrid. De Argentijn scoorde zijn 600ste doelpunt van zijn loopbaan op prachtige wijze en dat bleek genoeg voor de zege voor de koploper: 1-0. De marge tussen beide titelkandidaten is daardoor opgelopen tot acht punten in het voordeel van Barcelona.

Atlético kreeg in de eerste 26 speelronden pas elf doelpunten tegen, terwijl Barcelona met dertien tegentreffers ook geweldige statistieken kan overleggen. Het was dan ook de vraag welke ploeg in staat zou zijn om een gat te slaan in de sterke defensie van de tegenstander. Dat werd Barcelona en wie anders dan Lionel Messi deed dat. De Argentijn legde in de 26ste minuut aan voor een vrije trap en krulde de bal schitterend richting de kruising. Doelman Jan Oblak kreeg zijn vingers nog tegen de bal, maar kon een doelpunt niet voorkomen: 1-0. Het was voor Messi zijn 600ste doelpunt in een officiële wedstrijd en zijn 24ste van dit La Liga-seizoen.

Dat Barcelona op voorsprong kwam, was loon naar werken voor de koploper. Barcelona was vanaf het eerste fluitsignaal de ploeg die de aanval zocht en Philippe Coutinho, die in de basis stond, was belangrijk. De kleine spelmaker was dreigend en flirtte in de eerste helft twee keer met een doelpunt, maar zijn schoten verschalkten Oblak niet. Bij Atlético hield het aanvallend niet over in het eerste bedrijf. De ploeg kreeg in de gehele eerste helft niet één echte kans.

Ook Antoine Griezmann was tamelijk onzichtbaar. De Fransman scoorde in de voorgaande twee competitieduels zeven keer, maar werd in Camp Nou in toom gehouden. In het tweede bedrijf was de aanvaller iets dreigender, maar het hield niet over. In de slotfase zagen beide teams nog een doelpunt (terecht) afgekeurd worden wegens buitenspel, maar verder kwam Atlético niet. De Madrilenen wonnen de voorgaande zes competitiewedstrijden, maar bleken niet opgewassen tegen Barcelona. En nog belangrijker: het gat tussen beide ploegen is opgelopen tot acht punten.

Blessureleed bij Barça

Toch was het niet louter goed nieuws in het kamp van Barcelona. In de eerste helft verliet Andrés Iniesta het veld met een hamstringblessure, terwijl Gerard Piqué een kwartier na rust geblesseerd naar de kant ging. Het is afwachten hoe ernstig de blessures van de basisspelers zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen