FC Twente schiet niets op met gelijkspel tegen FC Groningen

4 maart 2018, 18:43   Bijgewerkt: 4 maart 2018, 18:51

FC Twente en FC Groningen hebben zondagavond in Enschede met 1-1 gelijkgespeeld. FC Twente was met name voor rust absoluut de bovenliggende partij, maar miste de scherpte in aanvallend opzicht en kon haar overwicht niet uitdrukken in treffers. Groningen leek te profiteren door na een uur spelen via Ritzu Doan op voorsprong te komen, maar Tom Boere trok met een uitstekende kopbal de stand gelijk: 1-1.

FC Twente en FC Groningen hebben zondagavond met 1-1 gelijkgespeeld in Enschede. FC Twente was met name voor rust absoluut de bovenliggende partij, maar miste de scherpte in aanvallend opzicht en kon haar overwicht niet uitdrukken in treffers. Groningen leek te profiteren door na een uur spelen via Ritzu Doan op voorsprong te komen, maar Tom Boere trok met een uitstekende kopbal de stand gelijk: 1-1.

Het duel kreeg naarmate de eerste helft vorderde echt het karakter van een degradatiekraker en was zeker niet onaardig om naar te kijken. Twente bleef fel, voetbalde zeker niet altijd goed maar had wel constant het vizier naar voren gericht. De intensiteit lag aan beide kanten hoog, de duels waren hard en dus werden er de nodige gele kaarten uitgedeeld door Ed Janssen. Waar het aan ontbrak bij FC Twente was honderd procent doelkansen. De eindpass was keer op keer matig en schoten van afstand misten vaak richting en kracht. Zo vergat de ploeg van Gertjan Verbeek zich voor rust dus te belonen en zochten beide ploegen met een 0-0 ruststand de kleedkamers op.

Verbeek zal zijn manschappen tijdens de rust hebben verzocht de druk ook in het tweede bedrijf op FC Groningen te houden, maar daar kwam weinig van terecht. Aanvallend liep het allemaal een stuk minder, wat deels kwam doordat Assaidi last had van zijn knie. De uitblinker aan Twentse zijde hinkte voor rust al enigszins, maar keek het na rust toch nog een kwartier aan. Het had gevolgen voor de aanvalsdriften van zijn ploeg, waardoor Groningen de kans kreeg uit haar schulp te kruipen. De Noorderlingen kwamen na een uur spelen zelfs brutaal op voorsprong, toen de behendige Doan de zestien inglipte en met wat geluk de bal mee kreeg. Hij had de hoek vervolgens voor het uitkiezen en schoof de bal beheerst langs Joël Drommel: 0-1.

Een gelijkspel was echter niet voldoende en dus moest FC Twente op zoek naar meer. Het kreeg kansen, bijvoorbeeld via Boere die kort na zijn gelijkmaker op de lat kopte. Meer konden de Tukkers echter niet laten zien. De tijd tikte weg en Sergio Padt verrichtte nog enkele uitstekende reddingen op kansen van opnieuw Boere en Maher. Het bleef dus bij 1-1 en zodoende staat Twente nu in punten gelijk met Sparta.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Twente: Joël Drommel 7, Jeroen van der Lely 6.5, Peet Bijen 6, Thomas Lam 6.5, Cristián Cuevas 6.5, Danny Holla 7, Haris Vuckic 7, Adam Maher 6.5, Oussama Assaidi 6.5 (61. Adnane Tighadouini 6), Tom Boere 7, Fredrik Jensen 7 (82. Luciano Slagveer -).

FC Groningen: Sergio Padt 7, Deyovaysio Zeefuik 6.5, Mike te Wierik 6, Nenad Memisevic 6, Django Warmerdam 6.5, Juninho Bacuna 6.5, Ajdin Hrustic 6, Ritzu Doan 7, Tom van de Looi 6.5, Mimoun Mahi 5.5, Tom van Weert 6 (70. Jesper Drost 5.5) .

Man of the Match: Sergio Padt

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling