Nijhuis komt terug op besluit: "Alleen reactie van Jones"

5 maart 2018, 10:47

Waar Bas Nijhuis zaterdag kort na de wedstrijd tussen NAC Breda en Feyenoord nog liet weten achter zijn beslissing te staan om de thuisploeg een penalty te geven, denkt hij daar nu anders over. Bij het zien van de beelden zag de scheidsrechter niet direct een overtreding van doelman Brad Jones.

Nijhuis stond er zelf niet goed voor bij het moment, maar hoorde van zijn assistent dat Jones Umar Sadiq naar de grond trok. De scheidrechter besloot daarna een strafschop toe te kennen. "Ik liep al de andere kant op en hoorde opeens in mijn 'oortje': 'Bas, strafschop! Een duw van Jones!'. Ik had het niet gezien en wist ook niet of het klopte wat ik hoorde." De strafschop werd vervolgens benut waardoor NAC uiteindelijk met 2-1 won.

Achteraf had Nijhuis een andere beslissing genomen, zo geeft hij toe in gesprek met De Telegraaf. "Ik volg op dat moment mijn assistent, omdat ik vertrouwen in hem moet hebben. Maar nu ik de beelden terugzie… Ik zie op beeld dat Umar doorglijdt op de voet van Jones en dat het eigenlijk alleen een reactie is van Jones."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen